Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágó mérkőzésén a Ferencváros 3-1-re kikapott az azeri Qarabag csapatától a Groupama Arénában, ezzel Sztanyiszlav Csercseszov csapata az Európa-liga playoff-körében folytathatja a szereplését. A találkozó után Szabó Zsolt, korábbi FIFA-bíró a csakfoci.hu-nak arról beszélt, hogy a bíráskodás sem segítette a zöld-fehéreket.

A korábbi FIFA-bíró azt mondta, hogy spanyol Carlos del Cerro Grande két esetben is nagyot hibázott.

"Az 54. percben a Qarabag kapusa előre vágta a labdát, amelyre Vécsei és a 20-as számú Kady egyszerre ugrott fel, ugyanakkor jól látható, hogy nem ért egyik játékos sem a labdához, majd ezt követően Ibrahima Wadji lefejelte a labdát Kadynak, aki az alapvonalig vezette azt, és a beadást Wadji a hálóba juttatta.

A VAR-nak minden gólt meg kell vizsgálni, és bizony ebben az esetben ők is nagyot hibáztak, hogy nem vették észre a nyilvánvaló leshelyzetet – mondta Szabó Zsolt.

A spanyol játékvezető nem vette észre a leshelyzetet Forrás: CBC Sport

A Fradi a mérkőzés hosszabbításában 3-1-es állásnál még kaphatott volna egy 11-est, de a játékvezető nem adta meg.

„A játékvezető (és újfent a VAR) is kivette a részét a hibákból, hiszen a 95. percben Mmaee eltolta a labdát Romao mellett, a védő a labdához nem ért, de bal térdével a Fradi csatárának jobb térdét megrúgta a büntetőterületen belül. A játékvezető azonnal jelezte, hogy megítélése szerint ez nem szabálytalan. Ezt követően megszakította a játékot, és jelezte, hogy a mérkőzésnek vége lesz, de megvárja a VAR véleményét az esetről.

– tette hozzá a korábbi FIFA-játékvezető.

A Ferencváros ezzel az Európa-liga utolsó selejtezős fordulójába került, ahol az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfele.