PL: Klopp szerint valószínűtlen, hogy a Liverpool nyerje a bajnokságot

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.16. 14:39
null
Klopp szerint valószínűtlen, hogy a Liverpool nyerje a bajnokságot (Fotó: AFP)
A Ligakupa és az FA-kupa megszerzése után Jürgen Klopp vezetőedző szerint valószínűtlen, hogy az angol labdarúgó-bajnokságot is az általa irányított Liverpool nyerje.


„Nem emlékszem, mikor volt legutóbb, hogy a Manchester City egymás után két mérkőzését ne nyerjen meg” – mondta hétfőn a német szakember utalva a nagy rivális vasárnapi pontvesztésére a West Ham United otthonában (2–2).

A címvédő és éllovas manchesteri együttes a vasárnapi záró fordulóban az Aston Villát fogadja, amely azt megelőzően csütörtökön is pályára lép, egy elmaradt találkozóját pótolva. Klopp szerint ez is a City malmára hajtja a vizet.

„A Manchester City nagyon erős, arra számítok, hogy az utolsó meccsen nem veszít pontokat” – jelentette ki az 54 éves Klopp.

A két élcsapat között jelenleg négy pont a különbség a tabellán, azaz a Liverpoolnak nemcsak meg kell nyernie az idényből hátralévő két bajnokiját a végső sikerhez – kedden a Southampton, vasárnap a Wolverhampton Wanderers ellen –, hanem arra is szüksége lenne, hogy a City ne győzze le az Aston Villát.

A Liverpoolnak a Premier League-en kívül még egy esélye kínálkozik a trófeaszerzésre a mostani idényben, jövő szombaton ugyanis a Real Madrid ellen lép pályára Párizsban, a Bajnokok Ligája döntőjében.

„Óriási lenne, ha megnyernénk a BL-t – mondta ezzel kapcsolatban Klopp. – De a földkerekség legtapasztaltabb BL-csapata ellen játszunk majd, így nem mi leszünk az esélyesek. Nyílt mérkőzés lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik