Kirúgták a sztáredzőt, aki bejuttatta a BL-be a francia focicsapatot

SS Lazio v Olympique de Marseille - UEFA Europa League Match Soccer Lazio SS Lazio Olympique de Marseille Moscow Group E Eagles Rome Marseille UEFA Europa League group E match Jorge Sampaoli manager Stadio Olimpico Giuseppe Maffia 21 October Horizontal FO
Jorge Sampaoli az idei szezonban második helyen végzett a Marseille csapatával
Vágólapra másolva!
Az argentin Jorge Sampaoli pénteken távozott az Olympique Marseille labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

A francia klub közleménye szerint a tavaly februárban kinevezett szakember szerződését - amely jövő nyárig szólt - közös megegyezéssel bontották fel. Az okokról semmit nem közöltek, de a L'Equipe című sportnapilap szerint Sampaoli nem volt megelégedve a játékoskeret megerősítésével.

Jorge Sampaoli az idei szezonban második helyen végzett a Marseille csapatával Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A nyári átigazolási időszakban egyelőre csak egy 19 éves középhátvéd, Isaak Touré érkezett a csapathoz a másodosztályú Le Havre-tól.

Az Olympique Marseille a bajnoki tabella második helyén végzett, így ősztől a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.

A 62 éves Sampaoli korábban a Sevilla vezetőedzője, illetve Chile és Argentína válogatottjának szövetségi kapitánya volt,a 2018-as vb-n azonban megbukott.