NB II: Koman Vladimir Indiából Miskolcra szerződhet

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.07.06. 16:39
null
Koman Vladimir ismét DVTK-mezt ölthet magára (Fotó: Meder István)
Négy rutinos játékos érkezhet a következő idényt is a labdarúgó NB II-ben megkezdő DVTK-ba – számolt be róla a Borsod Online. A megyei hírportál értesülései szerint Kádár Tamás, Kocsis Gergő, Koman Vladimir és Korhut Mihály is Miskolcon folytatja pályafutását.

 

A magyar labdarúgás egyik nagy világjárója, Koman Vladimir egy év után elhagyta az indiai Chennaiyin FC-t, ahol 17 meccsen három gólt és egy gólpasszt jegyzett. A játékos szabadon igazolhatóként csatlakozhat a DVTK-hoz, amelyben 2015 februárja és 2016 júliusa között 37 tétmeccsen már pályára lépett.

A nemzeti csapatban legutóbb 2015 tavaszán szereplő középpályáson kívül több, korábbi válogatott labdarúgó is Miskolcra teheti át a székhelyét.

Koman Vladimir: 8 ország, 12 klub
Koman 2004-ben, a Szombathelyi Haladásban kezdte profi pályafutását, majd fiatalon Olaszországba került, ahol a Sampdoria, kölcsönben pedig az Avellino és a Bari játékosa volt.

A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett a magyar válogatottal, sőt, a torna ezüstcipőse lett. A felnőttcsapatban 2010-ben mutatkozott be – még Erwin Koeman irányítása alatt –, majd 2015 tavaszáig összesen 36 alkalommal játszott címeres mezben, hét gólt szerzett.

2012-ben Olaszországból az akkor még a francia másodosztályban szereplő Monacóba igazolt, majd fél év elteltével keleti kalandba kezdett: az orosz Krasznodar, majd az Ural játékosa lett. A 2015–2016-os idényben fél évig nem játszott, majd rövid diósgyőri kitérőt követően a török Adanasporban folytatta pályafutását. Innen 2018-ban Iránba költözött: két évig erősítette a Szepahant, majd 2020 nyarán az arab emírségekbeli Hatta szerződtette. Az itt eltöltött idénye végén csapata kiesett az élvonalból. Ezután az előző idény végéig az indiai Chennaiyin FC-t erősítette.

Kádár Tamás, miután februárban hazatért Kínából, mindössze három meccsen játszhatott az Újpestben, mivel ezt követően fegyelmi okokból száműzték a lila-fehérek első keretéből. Az 57-szeres válogatott hátvéd szerződése lejárt a Megyeri úton, és ő is korábbi együttese mellett dönthet – korábban 2013 és 2015 között szerepelt Miskolcon.

A megyei hírportál úgy tudja, a jelenleg a Debrecen kötelékébe tartozó Korhut Mihály is az NB I-be jutásért küzdő DVTK-hoz kerülhet: az előző idényben 14 találkozón pályára lépő balhátvéd jelentős erősítést jelenthet szülővárosa csapatának.

Szintén kiszemeltje a Diósgyőrnek a csapatban a 2017–2018-as idényben már megforduló Kocsis Gergő is, aki nemrég bontott szerződést a megyei rivális Mezőkövesdnél.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Bényei Ágoston (DVSC), Bokros Szilárd(Puskás Akadémia – kölcsön után végleg), Csirmaz István (Puskás Akadémia), Farkas Dániel (Mezőkövesd), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás),Lukács Dániel(Kecskemét),Makrai Gábor (Csákvár – kölcsönből vissza), Orosz Marcell(DEAC – kölcsönből vissza), Papp Marcell (Budafok), Szőke Adrián (szabadon igazolható, legutóbb Heracles – Hollandia), Viczián Ádám (Vasas), Zsemlye Balázs(PMFC – kölcsönből vissza)
Távozók: Belényesi Csaba (Kecskeméti TE), Borsos Vilmos(Paks – kölcsönből vissza), Hornyák Marcell (Csákvár – kölcsönbe), Horváth Zoltán (?), Dejan Karan(visszavonult),Kocsis Dominik(Bp. Honvéd – kölcsönből vissza),Lucas(brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönből vissza), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Németh Márió (Budafoki MTE), Polgár Kristóf (?),Rotem Keller(izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönből vissza), Zsolnai Richárd (Ajka)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik