Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-Konferencia-liga 3. fordulójának visszavágón mérkőzésén a MOL Fehérvár FC 2-1-re nyert a moldáv Petrocub Hincesti otthonában, így Micahel Boris csapata 7-1-es összesítéssel jutott tovább a playoff-körbe, ahol a német 1. FC Köln lesz az ellenfele a főtáblára jutásért vívott párharcban.

A Fehérvár egy hete hazai pályán aratott kiütéses, 5-0-s győzelmet a moldáv Petrocub Hincesti felett, így az idegenbeli visszavágó formalitásnak ígérkezett. Ugyanakkor a székesfehérvári együttesnél úgy vélték, nem szabad félvállról venni a találkozót. Micahel Boris csapata vasárnap a Ferencvárossal játszik rangadót az NB I-ben, így a német szakember néhány kulcsjátékosának - Kovács Dániel, Ivan Petrjak, Kenan Kodro, Marcel Heister - pihenőt adott, de a Vidi így is erős csapattal állt fel.

A hazaiak komolyan készültek a találkozóra, ugyanis egy egész szektort megtöltöttek fiatal moldáv katonákkal, akik katonai egyenruhában foglaltak helyet és hangosan biztatják a Petrocub Hincesti együttesét.

A szurkolás a kilencedik percben majdnem meg is hozta az eredményt, ugyanis Maxim Cojocaru kapott remek kiugratást, egyedül vezette a labdát a kapura, de a Vidi kapusa, Emil Rockov remek ütemben vetődött ki és lábbal védeni tudott.

A folytatásban főleg mezőnyjáték dominált, egyik csapatnak sem volt komoly helyzete, de a katonák által elindított hullámzás legalább tízszer körbeért körbe a stadionban, így a hangulatra nem lehetett panasz.

A 31. percben aztán megszerezte a vezetést a székesfehérvári csapat.

Egy felpasszolt labdát Funsho Bamgboye továbbított Dárdai Palkóhoz, aki egyből kiugratta a leshatárról kilépő Budu Zivzivadzét, a grúz támadó pedig higgadtan értékesítette a ziccerét.

Budu Zivzivadze bombaformában kezdte a szezont Forrás: molfehervarfc.hu/Tóth Ella

Sokáig azonban nem vezetett a Fehérvár, ugyanis a 33. percben egy szöglet után tizenegyest kapott a moldáv csapat. A beívelés után Peter Pokorny rántotta le egy moldáv játékos, a megítélt büntetőt pedig Constantin Sandru a jobb alsóba lőtte a balra vetődő Rockov mellett.

Azonban a moldáv csapat sem örülhetett túlságosan sokáig az egyenlítésnek, mert a 39. percben újra megszerezte a vezetést a Fehérvár.

Dárdai remek átadása után Zivzivadze cselezett ki két védőt, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

  • Zivzivadze elképesztő formában kezdte a szezont, hat meccsen eddig hat gólt lőtt.
  • Dárdai Palkó pedig a Fehérvár legjobbja. A 23 éves szélső az idei szezonban hat meccsen két gólt lőtt és hat gólpasszt adott.
Dárdai Palkó válogatott formában játszik Forrás: molfehervarfc.hu/Tóth Ella

Dárdai valósággal újjászületett Michael Boris irányítása alatt, így nem csoda, hogy a német szakember a szünetben lecserélte a csúcsformában futballozó szélsőjét, mert minden bizonnyal komoly szerepet szán neki a Ferencváros elleni vasárnap esti rangadón.

A második félidőben a Fehérvár támadólag lépett fel, érződött, hogy a magyar csapat gyorsan le szeretné zárni ezt a meccset is. Jöttek is a helyzetek futószalagon, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A folytatásban a Fehérvár kontrollálta a meccset, de nagyon nem szakadt meg az újabb gólszerzésért, hiszen a továbbjutás már a találkozó előtt sem forgott veszélyben, így Michael Boris játékosai bőven tudtak tartalékolni a Ferencváros elleni vasárnapi NB I-es rangadóra.

Ezzel a győzelemmel a MOL Fehérvár FC 7-1-es összesítéssel jutott tovább a playoff-körbe, ahol a német 1. FC Köln lesz az ellenfele a főtáblára jutásért vívott párharcban.

Európa Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó
Petrocub Hincesti (moldáv)-MOL Fehérvár FC (magyar) 1-2 (1-2)
Továbbjutott: a MOL Fehérvár FC 7-1-es összesítéssel