A spanyol válogatott hősét választották az elmúlt szezon legjobb focistájának

Álvaro Morata Ferran Torres spanyol válogatott Spanyolország
Spain's forward Alvaro Morata (L) celebrates with Spain's midfielder Carlos Soler after scoring the opening goal during the UEFA Nations League, league A group 2 football match between Spain and Portugal, at the Benito Villamarin stadium in Seville on June 2, 2022. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Álvaro Morata lett a 2021-22-es idény legjobb játékosa a spanyol labdarúgó-válogatottban – a díjat a klubcsapatának elnöke, Enrique Cerezo adta át az Atlético Madrid csatárának.

Morata tavaly novemberben az utolsó világbajnoki selejtezőn győztes gólt rúgott Svédország ellen, amellyel bebiztosította a csapata csoportelsőségét, egyben a kijutását az idei vb-re.

Azóta egy Izland elleni felkészülési mérkőzésen duplázni tudott, majd a Nemzetek Ligájában Portugália ellen a hazai és az idegenbeli találkozón is betalált. Utóbbi összecsapáson kedden este a 88. percben szerezte a győztes találatot, amivel a spanyolok 1-0-ra nyertek, így bejutottak a sorozat júniusi négyes döntőjébe Hollandia, Horvátország és Olaszország társaságában.

A keddi találatával Morata fellépett a spanyol válogatottban szerzett gólok örökranglistájának hatodik helyére, és mindössze két góllal áll a 29 találattal ötödik Fernando Hierro mögött.