Férfi kézi El: Izgalmassá kellett tenni a Fradi férficsapatának első telt házát – Pásztor István

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 10:13
null
Lékai Máté szerint (középen) a küzdés kárpótolta a nézőket (Fotó: https://www.facebook.com/ftckezilabda)
Bejutott a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörébe a Ferencváros, az FTC a román Steaua Bucuresti ellen fordította meg párharcát a selejtező 2. fordulójának visszavágóján. A találkozó után Pásztor István vezetőedző tréfásan magyarázta meg a klub hivatalos honlapján, miért volt szükség ekkora izgalmakra.

Pásztor István szerint a találkozó utolsó negyedóráját lehet illetni a „csoda″ jelzővel.

„A többi küzdelem volt a pályán, küzdelem önmagunkkal – talán ezzel lehet leírni legjobban. Nagyon akarták a srácok, talán ezért is volt annyi idegeskedés, de azzal, hogy végig nyomást gyakoroltunk rájuk és nagyon sok gyors gólt lőttünk, felőröltük őket a végén.”

Ezután tért át egy kicsit tréfásabb értékelése.

„Szerintem ez volt a férficsapat történetének első telt háza, úgyhogy mindenképpen izgalmassá kellett tenni. Nem, ez hülyeség, nem akartam izgalmassá tenni.”

A csapat irányítója, Lékai Máté szerint egy meccset a végén kell megnyerni.

„De azért jobban örültem volna, ha nem ilyen szoros. Küzdöttünk, küzdött a Bukarest is, nagy mérkőzés volt. Nem a világ legszínvonalasabb mérkőzés volt, de szerintem ez a küzdés mindenért kárpótolta a nézőket. Mindig azt szokták mondani ők is meg mi is, hogy tegyük ki szívünket-lelkünket, aztán az eredmény csak másodlagos. De ma az eredmény is párosult ezzel a küzdéssel.”

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓRA-LIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROSCSA STEAUA BUCURESTI (román) 35–31 (15–17)
Budapest,
Elek Gyula Aréna, 1100 néző. Vezette: R. Thiyagarajah, S. Thiyagarajah (németek)
FTC: Borbély Á. – Imre, BALOGH ZS. 10 (3), Debreczeni 1, J. MIKITA 1, Nagy B. 3, Kovacsics 2. Csere: Győri K. (kapus), LÉKAI 8, Pordán, Bohács, Füzi 2, PRAINER 3, BUJDOSÓ 5, Csörgő. Edző: Pásztor István
STEAUA: IANCU – Mihalcea 2, Burlacu 2, SANDRU 6, GRBOVICS 5, MILOSEVICS 9, Popovics 6 (3). Csere: Muszavi, Tinkir 1, Constantina, Pop, Tarita. Edző: Mihaila Ovidiu
Az eredmény alakulása.
3. perc: 2–1. 9. p.: 3–5. 14. p.: 8–9. 17. p.: 8–12. 23. p.: 11–14. 38. p.: 18–23. 41. p.: 21–25. 44. p.: 24–25. 48. p.: 27–27. 54. p.: 31–29. 58. p.: 32–31
Kiállítások:
8, ill. 10 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 3/3
Továbbjutott: a Ferencváros, 66–64-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG

Pásztor István:
– Elég sokáig úgy éreztem, hogy nem jön össze a továbbjutás. Ezért a szünetben nem is álltam neki taktikázni, mert nem lett volna értelme. A védekezésben tulajdonképpen azt csinálták a srácok, amit megbeszéltünk, de mégsem voltak elég kemények, talán csak nyolc-tíz percen át védekeztünk jól a második félidőben. A kulcs a nyitott védekezés volt, mert a befutások miatt összezárt a falunk, és nem tudtak olyan hatékonyan átlőni minket a románok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik