Vágólapra másolva!
Bombaként robbant a hír, hogy komoly büntetésre számíthat a Manchester City, amely igen sok alkalommal megszegte a Premier League pénzügyi szabályait. Az már korábban is sok szakembernek feltűnt, hogy a City talán kicsit túlköltekezett, a szabályok által megengedettnél is jobban, ezzel pedig szembesítették is a csapat edzőjét.

Pep Guardiola még 2022-ben beszélt arról, hogy ha hazudott neki a vezetőség a szabályszegésekkel kapcsolatban, akkor másnap veszi a kalapját, és elhagyja a klubot. Az eset azt követően történt, hogy az UEFA két évre kitiltotta a Cityt a nemzetközi porondról és 25 millió fontra büntette. Ezt végül a Nemzetközi Sportdöntőbíróság 9 millió fontra mérsékelte és a kizárást is eltörölte.

Augusztusban erre az estere reflektálva mondta Guardiola, hogy bízik a klubvezetésben, és abban, hogy nem szegtek szabályokat.

Pep Guardiola könnyen lehet, hogy új csapatot kereshet majd Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

„Azt mondtam, hogy mondják el, mivel gyanúsítják a klubot. Egymás szemébe néztünk, és hittem nekik, százszázalékosan, az első naptól kezdődően, ezért álltam ki a klub mellett. Azt mondtam, ha hazudtok nekem, a következő napon már itt sem vagyok. Megyek és onnantól kezdve nem leszünk barátok. Olyan klubot szeretnék képviselni, ami helyesen jár el. A végén nem az számít, hogy nyertünk-e bajnokságot vagy Bajnokok Ligáját, hanem az, hogy helyesen jártunk el, az emberek és a szurkolóink miatt" - mondta akkor Guardiola.