Vágólapra másolva!
A román labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyert Andorrában az Európa-bajnoki selejtezők első fordulójában, a meccsnek mégis a vendégdrukkerek váltak a főszereplőivé.

A lelátó kétharmad részén román szurkolók foglaltak helyet, akiknek a jelentős része a szomszédos Spanyolországból utazott át. Ám Romániából is sokan voltak ott a nézőtéren, köztük az Uniți Sub Tricolor (Trikolór alatt egyesültek) elnevezésű szurkolói csoport is, akik fennállásuk 10. évfordulóját is megünnepelték – mindezt görögtűzzel és füstbombákkal.

A drukkerek azonban nemcsak szurkoltak, hanem

a meccs elején össze is verekedtek egymással,

amiért több ultrát (köztük az FCU Craiova vezérszurkolóját) ki kellett kísérni a nézőtérről, a helyi rendőrség pedig néhányukat őrizetbe is vette. Voltak visszafogottabb drukkerek is, ők a botrányos jelenetek után a „Szégyelljétek magatokat!" rigmust skandálták.

A Gazeta Sporturilor információi szerint ráadásul a meccs során sem maradt el a botránykeltés, többször is magyargyalázó rigmusoktól volt hangos a találkozó: például

a „Ki a magyarokkal az országból!" és a „Magyarország les**pja!" kifejezéseket is használták.

A romén drukkerek visszaesőnek számítanak, ezért várhatóan súlyos büntetést fog kapni az UEFA-tól a Román Labdarúgó-szövetség, ami várhatóan pénzbírságot és stadionbezárást jelent.

Forrás