Női kézi: még a „bajnoki döntőre” figyel a válogatott újonca

N. R.N. R.
Vágólapra másolva!
2023.03.30. 10:20
null
Kukely Anna egyre több lehetőséget kap a Fradiban (Fotó: Török Attila)
A Bajnokok Ligája-továbbjutás után kedden Kukely Anna vezetésével harcolta ki az FTC a négy közé jutást a Magyar Kupában. A fiatal tehetség nemrég a szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette, így nemsokára először léphet pályára a magyar válogatottban.

 

Kemény sorozatban van az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata, amely a hét végén még a Bajnokok Ligájában fogadta a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát a legjobb nyolc közé jutásért, kedden a Praktiker-Váccal csapott össze a Magyar Kupa negyeddöntőjében, szombaton pedig a Győri Audi ETO KC-val játszik rangadót, vagy ha úgy tetszik, „bajnoki döntőt”. A nehéz sorozatról, a csapatban betöltött szerepéről és a hétvégi zöld-fehér csatáról is beszélgettünk a 19 éves Kukely Annával, akit a napokban először hívott meg Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a felnőttválogatottba.

„Erőltetett menetben vagyunk, fontos meccseink voltak és lesznek a folytatásban, de rendkívül motivált a csapat, jó formában vagyunk – mondta a Nemzeti Sportnak Kukely Anna, az FTC irányítója. – Habár a BL csoportkörében volt néhány találkozónk, amely nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, összességében pozitívan értékelem a szereplésünket. Azóta úgy gondolom, támadásban és védekezésben is sikerült előrelépnünk, csapatként és egyénileg is sokat fejlődtünk, összetettebb lett a játékunk.”

A fiatal, még mindig csak 19 éves játékos – habár a Buducsnoszt elleni visszavágón nem jutott szóhoz – egyre több lehetőséget kap a Ferencvárosban, amit a Vác elleni kupameccsen például hét góllal hálált meg, megdöntve ezzel eddigi ferencvárosi gólrekordját.

„Nagyon örülök neki, hogy egyre többet játszom, főként a bajnoki és a kupamérkőzéseken. Az, hogy a BL-ben most épp nem léptem pályára, betudható annak, hogy rutintalan és fiatal vagyok, ettől függetlenül egyre jobban bíznak bennem a csapatnál – folytatta a nyáron Békéscsabáról szerződtetett játékos. – Nem is gondoltam rá, hogy megdönthetem a saját csúcsomat, csak próbáltam a legjobbamat nyújtani. Boldog vagyok, hogy hétszer is sikerült betalálnom, ettől függetlenül nem ez a mérkőzés élvezett elsőbbséget a héten, inkább a szombati, ETO elleni összecsapásra koncentrálunk.”

A hétvégén ugyanis a bajnoki címvédő Győri ETO otthonába utazik az FTC, a DVSC Schaeffler és a Motherson-Mosonmagyaróvár elleni botlást követően győzelmi kényszerben.

Kukely Anna (Fotó: Török Attila)
Kukely Anna (Fotó: Török Attila)

„Már nagyon várom, szeretnénk jó meccset játszani. Kemény feladat vár ránk, idegenben sokkal nehezebb, mint itthon, hiszen az őszi találkozóhoz képest a Győrbe is visszatértek a korábbi sérültek. Mindenesetre úgy gondolom, ha kevés játékpercet is kapok, mindent meg kell tennem, hogy nyerjünk. Ehhez mindenkire szükségünk lesz – magyarázta az irányító. – Jó védekezéssel és kimagasló kapusteljesítménnyel megalapozhatjuk a sikert, emellett figyelnünk kell a visszarendeződésre, hiszen a győriek sok lerohanásgólt szereznek, a szélsőik villámgyorsak.”

Ami a válogatottságot illeti, Kukely csak röviden beszélt első meghívója kapcsán.

„Nagyon meglepett, egyáltalán nem számítottam rá. Amikor még nem tudtam a hírről, és kérdeztek a többiek, hogy nem kaptam-e valamit, azt hittem, gyorsan hajtottam az autómmal… – mondta Kukely Anna. –  Boldog vagyok, hiszen nagy célom volt a válogatottság, de tudom, hogy ez még nem jelent semmit, nagyon sok munka vár rám. Egyelőre nem is gondolok még a válogatottra, az ETO elleni mérkőzés lebeg a szemem előtt.”

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 19 FŐS KERETE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Siófok KC)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Kukely Anna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmaróvári KC)
Balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Korsós Dorina (CS Rapid Bucuresti – Románia), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG, 2023
EURÓPAI SELEJTEZŐK
Törökország–Szerbia
Románia–Portugália
Izland–MAGYARORSZÁG
Lengyelország–Koszovó
Olaszország–Szlovénia
Németország–Görögország
Svájc–Csehország
Ausztria–Spanyolország
Észak-Macedónia–Ukrajna
Szlovákia–Horvátország
Az elöl álló csapatok játsszák otthon az első meccset.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik