Vágólapra másolva!
Karácsonyra sem kér semmit az Erste Liga új bajnokcsapatának edzője. A Gyergyó történelmi sikert ért el a Ferencávros legyőzésével.

Fennállása során először nyerte meg a jégkorong Erste Ligát a Gyergyói HK, miután a döntő utolsó mérkőzésén 2-1-re legyőzte a magyar bajnok Ferencvárost. Szilassy Zoltán, a gyergyóiak mestere a lefújás után ugyan uralkodott az érzelmein, de elmondta, nagyon örül a történelmi elsőségnek, ami edzői pályafutása eddigi legnagyobb sikere.

A bajnok Gyergyói HK csapata a trófeával a jégkorong Erste Liga döntőjének hetedik mérkőzése után Forrás: MTI/Veres Nándor

Az FTC legyőzése után Szilassy Zoltán a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben leszögezte, hogy ugyan sohasem mutatja ki az érzelmeit, még otthon, családi körben sem szokása, ettől függetlenül nagyon hálás a játékosainak és a tulajdonosoknak a támogatásért.

de mindenki higgye el, nagyon boldog vagyok és nagyon büszke vagyok a játékosainkra" – mondta a Gyergyó edzője.

Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője azt hangsúlyozta, hogy a harmincadik magyar bajnoki cím bőséges kárpótlás az elvesztett fináléért.

"Nehéz szezon végén emberfelettit nyújtottak a játékosok úgy, hogy a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen sérülés miatt két kulcsemberünkre, Aku Kastiläre és Rasmus Kulmalára sem számíthattunk. Egyetlen góllal volt jobb az ellenfelünk.

– mondta Fodor Szabolcs.

A két edző mostantól a válogatott edzőtáborában dolgozik együtt. A magyar csapatra nehéz feladat vár a májusi A csoportos világbajnokságon, ahol Finnországban ki kell kiharcolnia a bennmaradást az elitben.