Vágólapra másolva!
140 nap múlva kezdődik Magyarország történetének legjelentősebb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság, amelyen több mint 2500 önkéntes közreműködik majd. Ennek alkalmából szombaton a BOK Sportcsarnokban megtartották a budapesti vb önkéntes programjának nyitóeseményét. A rendezvényen a szervezők és a legfontosabb szereplők jóvoltából az önkéntesek általános képet kaphattak arról, milyen csoda vár rájuk augusztus 19. és 27. között.

Dr. Perényi Szilvia, az önkéntes képzési program igazgatója kezdte a megnyitót, aki elmondta, 120 önkéntes segédkezett a nyitónap megszervezésében.

- mondta a képzési program vezetője, akit Dr. Schmidt Ádám kormánybiztos követett a színpadon.

"Bármivel foglalkozol életed során, nincs jobb dolog, mint másoknak segíteni, hiszen szebbé varázsolod a napját és a sajátodét is. Több mint 200 ország több mint 2000 sportolója indul majd a világbajnokságon, több mint 400 ezer szurkoló fog a helyszínen drukkolni és több mint 1 milliárd tv-néző követi majd az eseményeket világszerte" - mondta az irányító testület elnöke.

Dr. Schmidt Ádám az önkéntesség fontosságát hangsúlyozta Fotó: Polyák Attila - Origo

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós kiemelte, számára hatványozottan fontos, hogy ez a világesemény kiemelkedő színvonalat hozzon, és ebben óriási szerepe lesz az önkéntesek munkájának. "Ti lesztek azok, akik ezt a hátteret biztosítani tudjátok, hogy a résztvevők, a sportolók jól érezzék magukat. Azt kívánom, hogy nektek is maradandó élményt adjon ez az esemény, és ti is jól érezzétek magatokat.

- mondta köszöntőbeszédében az irányító testület társelnöke.

Gyulai Miklós szerint a budapesti atlétikai vb lesz minden idők legjobb világbajnoksága Fotó: Polyák Attila - Origo

Professzor Dr. Sterbenz Tamás - az önkéntes programot koordináló Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora és az irányító testület tagja - büszke arra, hogy az egyetem nyerte el a képzési programot, amely a hagyomány és a szakértelem miatt érdemelte ki a bizalmat. "A sportszakemberek képzésével kell megalapozni a sportsikereket, ez egy remek alkalom, itt mindenki megtanulhatja, milyen a világ élsportja, milyen nemzetközi sztenderdet képvisel. Aki itt dolgozik ezen az eseményen, a jövőben is ezt a szellemiséget fogja képviselni.

- mondta a rektor.

"Eljött az ünnepélyes pillanat, ti is ennek a csapatnak a tagjai vagytok mától. Magyarország legnagyobb sporteseménye csak akkor lehet sikeres, ha mindenki több mint 100 százalékot teljesít. Olyan ez, mint egy puzzle, úgy állnak össze a darabkák egységes egésszé, ha mindenki hozzáteszi a magáét" - köszöntötte az önkénteseket Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója.

Németh Balázs szerint a sportpályán és azon kívül is csoda vár a résztvevőkre Fotó: Polyák Attila - Origo

"Láss csodát! Ezt a mottót választottuk a vb-nek. Csodát látunk a sportpályákon és azon kívül is, hiszen a hétköznapi hős programmal szeretnénk mindenkit rávenni a sportolásra, az egészségesebb életmódra.

tette hozzá Németh Balázs.

Gyulai Márton, a Budapest 2023 NZrt. sportszakmai vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy hazánknak komoly történelme van az atlétika világában, ugyanis rengeteg világsztár, többek között Usain Bolt is versenyzett már Magyarországon. "Magyarország mindent megrendezett már atlétikában, minden korosztályban. Eddig csak a vb hiányzott, de 140 nap múlva ez is megtörténik és mindannyian valóságos csodát élhetünk át" - hangsúlyozta.

Gyulai Márton Magyarország kiemelt szerepét hangsúlyozta az atlétika történetében Fotó: Polyák Attila - Origo

Rózsa Iván, a Budapest 2023 NZrt. marketing és kommunikációs kiemelt területi igazgatója a hétköznapi hősök szerepének kiemelésével kezdte előadását. "Van itt valami, amire nagyon büszkék vagyunk. Szeretnénk megmozgatni az országot. Most szintet lépünk. Ez az egész akkor működik, hogyha minden alkalommal teltházat tudunk biztosítani. Arra kérlek titeket, mondjátok el mindenkinek, mennyire fantasztikus itt dolgozni és ezen részt venni.

- hangsúlyozta Rózsa Iván.

Baji Balázs, a világbajnokság nagykövete és a MOB elnökségi tagja azzal kezdte beszédét, hogy Magyarországra igazi szuperhősök érkeznek nyáron, akik bármekkora sztárok is, segítségre nekik is szükségük van.

Legyetek kedvesek, ilyenkor verseny előtt felfokozott állapotban vannak a sportolók, ezt is vegyétek figyelembe, tartsátok tiszteletben. Fontos a diszkréció, a profizmus" - mondta Baji Balázs.

Baji Balázs szerint a szuperhősöknek is kell a segítség Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az a cél, hogy úgy menjenek haza ezek a szuperhősök, hogy életük egyik, hanem az egyik legjobb élményében részesülhettek. Mindenki munkájának óriási szerepe van, azoknak is, akik nem lesznek feltétlenül reflektorfényben.

- zárta gondolatait a korábbi vb-bronzérmes gátfutó.

Az atlétikai világbajnokság 140 nap múlva kezdődik, a vb-t 2023. augusztus 19. és 27. között rendezik Budapesten, a Nemzeti Atlétikai Központban.