Erőss Zsolt volt felesége megindító szavakkal vette védelmébe Suhajda Szilárdot

Suhajda Szilárd
Namche Bazaar, 2017. április 4. Suhajda Szilárd hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja útban az Everest alaptábor felé a nepáli Namche Bazaarban 2017. április 1-jén. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Sterczer Hilda, Erőss Zsolt volt felesége megindító és elgondolkodtató szavakkal vette védelmébe a Mount Everesten eltűnt Suhajda Szilárdot.

Sterczer Hilda pontosan tudja, hogy mit él most át Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tíme. Egyrészt Sterczer maga is hegymászó, ő is sokat mászott együtt a férjével, Erőss Zsolttal, ráadásul ki ne tudná, hogy az Everest első magyar megmászója 2013-ban hasonló körülmények között halt meg a Kancsendzöngán.

Sterczer most nagyon határozottan, ugyanakkor megindító és elgondolkodtató szavakkal válaszol a sokak által feltett "Minek ment oda?" kérdésre.

"Mi is az élet?

Suhajda Szilárd már nem jön haza a Mount Everestről, ezzel sok kérdést hagyva maga után. Az egyik ismétlődő kérdés: Miért megy oda? E mögött valójában vád húzódik: Micsoda felelőtlenség! Meghalni egy hegyért! Álljunk meg itt egy pillanatra és gondoljunk bele: Mi itt élünk, vagy inkább mindennap meghalunk?

Nem jut idő az egészségre, a családra, a kultúrára, a kedvelt hobbira, a barátokra, a közösségre, önmagamra. Fizikailag ugyan élünk, de azt életet éljük, amit élni szeretnénk? A hegymászó él. Igazán él. Tudja, mire hivatott, és ezt felvállalva mindennap valóságos életet él. Valós kihívásokkal szembesül, tisztában van a kockázattal és számol vele. Suhajda Szilárd halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban" - írja Erőss Zsolt özvegye.