Vágólapra másolva!
Szombaton a Manchester City a Manchester United ellen játssza az FA-kupa döntőjét a Wembley Stadionban. A világbajnok francia hátvéd, Raphael Varane elárulta, hogyan tervezi megállítani Pep Guardiola csapatának gólfelelősét, Erling Haalandot.

A 22 éves sztárcsatár 51 meccsen 52 gólt lőtt már eddig a szezonban, így a Manchester United számára hatalmas kihívás lesz a gólerős focista semlegesítése.

A Real Madriddal négyszeres BL-győztes és a francia válogatottal világbajnok Raphael Varane szerint Haaland megállításának a kulcsa az, hogy a norvég ne tudjon hatékonyan összejátszani a City legkreatívabb futballistájával, Kevin De Bruynével.

Varane és Haaland az FA-kupa döntőjében kemény párharcot vívhat egymással Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

"Remek a játékkapcsolata De Bruynével, így az a legfontosabb, hogy ezt a kapcsolatot tönkretegyük.

mondta a 30 éves védő.

"Természetesen Haaland a City egyik legjobbja, de csapatként is nagyon erősek, ezért nem fókuszálhatunk csak az egyéniségekre. Bármilyen helyzetből képesek gólt szerezni, nagyon egységes csapatuk van, de mi is bebizonyítottuk már ebben az idényben, hogy bárkit le tudunk győzni.

Egységesnek kell maradnunk 90 percen át, mert tudjuk, hogy néhány másodperc alatt minden megváltozhat" -

tette hozzá Varane.

A Premier League-t ismét megnyerő Manchester City ebben a szezonban triplázhat, ugyanis az FA-kupa-döntő mellett a Bajnokok Ligájában is fináléra készül, amelyet június 10-én játszik az olasz Inter ellen Isztambulban.

Forrás