FTC: Abu Fani és Pesics érkezik, Rrahmani is kiszemelt – sajtóhírek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.10. 11:24
null
Sajtóhírek szerint Abu Fani és Pesics is a Fradiban folytathatja, de Albion Rrahmani is szerepel a kiszemeltek között (Fotó: NSO-montázs/AFP. Képünkön balról jobbra: Abu Fani, Pesics, Rrahmani)
A Ferencváros labdarúgócsapata továbbra is gyakori szereplője a nemzetközi sajtó átigazolási híreinek...


Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 25 éves, 14-szeres izraeli válogatott középpályás Mohammed Abu Fani és 31 éves, egyszeres szerb válogatott csatár, Alekszandar Pesics is a szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között. A Nemzeti Sport úgy tudja, mindkét játékos szerződtetése ügyében előrehaladott tárgyalások folynak, sőt helyi sajtóértesülések szerint már az egyezség is megszületett az átigazolásukról.

A szerb zurnal.rs szerb portál szerint a Ferencváros 1.5 millió eurót fizet Pesicsért, aki pályafutása során másodszor hagyja el a Crvena zvezdát (2018-ban az Al-Ittihadhoz igazolt) – azt követően távozhat, hogy a most befejeződött idényben 40 tétmeccsen 16 gólt ért el, tízet pedig előkészített (egy gólpasszt a Fradi elleni El-csoportmeccsen is adott).

Abu Fanival kapcsolatban pedig a one.co.il ír arról, hogy a szerb csatáréhoz hasonló összeg fejében érkezik a Fradihoz, négy idényre írhat alá, miután a klubok már megegyeztek.

Eközben a bolgár sportal.bg szerint a bolgár bajnok Ludogorec és a horvát aranyérmes Dinamo Zagreb mellett a Ferencváros is érdeklődik a 22 éves, koszovói Albion Rrahmani iránt. Az FC Balkani csatára a 2022–2023-as évadban 16 góllal gólkirály lett a koszovói élvonalban, az Európa-konferencialigában pedig 12 mérkőzésen hét gólt szerzett (mindegyiket a selejtezőben). Kérdés, ha Pesicset valóban szerződteti a Fradi, szükség lenne-e egyáltalán még a koszovói támadóra, amikor már az NB I gólkirálya, Varga Barnabás is aláírt a Ferencvároshoz.

A Nemzeti Sport úgy értesült, Rrahmani szerződtetéséről nincs is szó az Üllői úton, míg Abu Fani és Pesics ügyében bizonyos részleteket még tisztázni kell a tárgyalásokon a szerződtetésükhöz.

A Ferencvárost kerestük a játékosokkal kapcsolatban, de a klub sajtóhíreket nem kommentál.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Varga Barnabás (Paksi FC), Halmai Ádám (Soroksár SC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Iyinbor Patrick (Vasas), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Tomás Chory (cseh, Viktoria Plzen – Csehország), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Adnan Kovacevic (bosnyák, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia), Varga Ádám (Kecskeméti TE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik