Sportrádió: Egy csapatnál sosem árt, ha lazább a hangulat – Schäfer András

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 11:23
Schäfer.András elégedett volt a magyar válogatott Koszovó elleni teljesítményével (Fotó: Török Attila)
A magyar válogatott középpályását, Schäfer Andrást Rizmayer Mihály kérdezte a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

„Nem kezdtük olyan dominánsan a találkozót, mint a törökök, a bolgárok vagy a montenegróiak ellen, ugyanakkor ez felkészülési mérkőzés volt, amelyen többet próbálgattunk, Koszovónak is nagyon sok jó játékosa van. Ennek ellenére kettő nullára megnyertük a találkozót, és főleg a második félidővel elégedettek vagyunk” – szűrte le a Koszovó elleni felkészülési mérkőzés (2–0) tanulságait Schäfer András a Hazafutásban.

Az Union Berlin játékosa kiemelte, a válogatott jó úton jár, és talán jobb is, hogy Koszovó ellen a vártnál valamivel nehezebben győzött az együttes: „Törökország minőségben más szintet képvisel, mint Koszovó, az nehezebb meccs volt. De a Koszovó elleni találkozó is jó példa volt arra, hogy nem szabad eltájolnunk magunkat, s ellenük sem várhatjuk el, hogy, mondjuk, hat nullára nyerjünk. Nagyon jó úton járunk, és nem bánom, hogy most nem egy sima győzelem született, mert így legalább mindenki extra fókuszált marad.”

„Már tizennégy mérkőzés óta nem kapott ki a csapat, ez önmagáért beszél. Most is két győztes meccset ünnepelhettünk, és nem San Marino vagy Andorra, hanem egy topligás játékosokkal felálló Koszovó és egy nagyon erős török csapat ellen” – emelte ki Schäfer.

Portálunkon is írtunk a Schäfer és Szoboszlai közötti vicces szócsatáról, a középpályás erről és a válogatott öltözőjében uralkodó hangulatról is beszélt a Sportrádióban: „Egy csapatnál sosem árt, ha lazább a hangulat, sokkal jobb így játszani, mint stresszes közegben. Nagyon örülök annak, hogy ez kialakult a válogatottnál, és esetleg többet engedhetünk meg magunknak egy-egy nyilatkozatban.” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik