Hosszú Katinka ismét a visszavonulásról beszélt

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő
Hosszú Katinka továbbra is élvezni szeretné az úszást
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a Sportrádiónak elmondta, hogy a júniusi hazai rendezésű vizes világbajnokságnak szerényebb elvárásokkal indul neki. Ráadásul a 33 éves klasszis azt sem zárja ki, hogy az idei lesz az utolsó éve.

A 33 éves úszó három számban indul a világbajnokságon, 200 és 400 méter vegyesen, valamint 200 pillangón vívta ki az indulási jogot. Hosszú Katinka esetében korábban csak az volt a kérdés, hogy hány másodpercet ver a mezőnyre, most viszont már azt se tartaná kudarcnak, ha csak a döntős szereplést tudná kiharcolni. Az olimpiai ötödik és hetedik helye után Hosszú Katinka most a Sportrádióban beszélt az elvárásairól.

Lehet, hogy ez lesz Hosszú Katinka utolsó szezonja Fotó: Polyák Attila - Origo

"Szerencsés vagyok, pályafutásom során rengetegszer úszhattam itthon, és ez rengeteg erőt adott. Ennek szellemében készülök a világbajnokságra: bármi is legyen az eredmény, szeretnék még egyszer magyar közönség előtt úszni.

Remélem, vagyok olyan formában, hogy döntőbe jussak, és az éremért harcolhassak" - mondta a háromszoros olimpiai bajnok, akinek az az egyik legnagyobb vágya, hogy elsőként a sporttörténelemben 100 érmet szerezzen világversenyen.

A jelenleg 96 éremnél járó Hosszú Katinka arról is beszélt, hogy a római Európa-bajnokságon és a melbourne-i rövid pályás vb-n is szerepelne idén,. Eezzel kapcsolatban hangsúlyozta, elképesztő utolsó éve lenne – amennyiben ez lesz az utolsó –, hiszen életében először Melbourne-ben versenyezett világbajnokságon, míg karrierje első vb-aranyérmét Olaszország fővárosában nyerte.