Nullapontos maradt a DVTK, százszázalékos a Soroksár

BERECZ CSABABERECZ CSABA
Vágólapra másolva!
2022.08.08. 20:05
null
(Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)
Egy félidő után két góllal vezetett a Soroksár a Diósgyőr otthonában a labdarúgó NB II 2. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén. A hazaiak a második játékrészben csak szépíteni tudtak, és továbbra is pont nélkül állnak. A Soroksár az éllovas Gyirmóthoz hasonlóan hibátlan.

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
DIÓSGYŐRI VTK–SOROKSÁR SC 1–2 (0–2)
Diósgyőr,3180
néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)
DVTK: Danilovics – Farkas D., Hegedűs J., Szatmári Cs., Bárdos – Holdampf, Bényei (Koman, 71.) – Lukács D., Bertus (Szőke A., 59.), Jurek (Vajda B., 59.) – Eppel (Csirmaz, 59.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
SOROKSÁR: Kovács M. – Ternován, Kékesi, Valencsik, Csontos – Haris – Lisztes (Króner, 71.), Hudák M. (Nagy O., 90.), Lőrinczy, Hajdú R. (Pintér D., 76.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző:Szőke A. (78.), ill. Lőrinczy (36.), Hajdú R. (39.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir: – Nagyon nehéz beszélni erről a meccsről. A csapat jól kezdte a mérkőzést, az első húsz percben nyomtunk, és szerezhettünk volna gólokat, de kimaradtak a lehetőségek. Aztán az ellenfél feljött, szereztek egy szép gólt, aztán egy másikat is. Nem mondom, hogy nem akart a csapat, de kapura bátrabban kellett volna játszani. Próbáltunk végig dominálni, a gólunk után megszerezni az egyenlítést, de az utolsó passzok nem jöttek össze, és közben az ellenfélnek is voltak kontrái. Nem lett volna szabad ilyen gólokat kapnunk az első délidőben. Hogy miért nem játszott Könyves? Még várjuk a pontos diagnózist, hogy pontosan mi a baja.
Lipcsei Péter: – Nagyon örülünk a három pontnak, nem sok csapat fog itt nyerni, ez bravúrgyőzelem volt. Az első húsz perc nem a miénk volt, nyolc-kilenc szögletet rúghatott a Diósgyőr, nagyon ránk jöttek a hazaiak. De kivédekeztük ezt az időszakot, utána pedig két parádés gólt rúgtunk. A labdaszerzés után igyekeztünk rávinni a négy védőre a labdát, és Lőrinczy szenzációs találatot ért el. Példaértékű, ahogy hozzáállnak a fiúk, Lisztes is szép megoldással adott gólpasszt Hajdúnak. Azt kértem a játékosoktól, hogy csinálják meg, amit tudnak, ez hellyel-közzel sikerült. Kaptunk ugyan egy gólt, de volt három-négy meccslabdánk, Harisnak, Hudáknak a helyzetét említhetem. A meccs vége, az utolsó öt-tíz perc meleg volt, de a mi életünkben ez a három pont óriási dolog.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ettől a meccstől több mint háromezer diósgyőri szurkoló azt várta, hogy a DVTK csapata törleszt feléjük az egy héttel ezelőtti, BFC Siófok elleni, idegenbeli 1–0-s vereségért. A hazai játékosokon volt teher, a vendégeken viszont nem, ők a Kozármisleny 3–1-es legyőzése után érkeztek Diósgyőrbe.

A pályaválasztó együttes úgy kezdte a meccset, ahogy azt a piros-fehér drukkerek várták, erős nyomás alatt tartotta a fővárosi gárdát, ám a soroksáriak kapusa, Kovács Marcell remekül védett az első húsz percben, amikor a DVTK „túlmozgásos” volt. Egy félidőnyi hazai nyomás után a vendégek egyre többet birtokolták a labdát, és már nem csak betérők voltak a hazai térfélre. A 36. percben Lőrinczy Attila remek találatával szereztek előnyt, amit nem sokkal később Lisztes kitűnő passza után Hajdú Roland növelt kétgólosra. Ilyen félidei eredményre bizony csak kevesen számítottak a meccs előtt…

A szünetben a piros-fehér szimpatizánsok azt remélték, hogy az első félidő első felében mutatott vehemenciával indítja a második játékrészt a DVTK, de ilyet nem lehetett látni. Ezzel szemben a Soroksárnak voltak ziccerei, Hudák a kapu torkából fejelt fölé, Hajdú pedig a bal kapufát találta el. A Diósgyőr edzője hármas cserével próbált változtatni a játék képen, a friss erők közül Szőke Adrián szerzett gólt, Lukács jó beadása után kotorta a kapuba a labdát. Történt mindez a 78. percben, ami után nyitott lett a meccs. Ezt nem tudta megváltoztatni Haris, aki óriási helyzetben a hazai kapusba bombázta a labdát. De ezen a napon ez is belefért a jól védekező Soroksár részéről, a vendégek támadásban pontosabb passzokat mutattak be a mérkőzésen, és nem érdemtelenül szerezték meg a győzelemért járó a három pontot.

A DVTK mély vízbe merítette magát az évad elején, a nem titkoltan a feljutást célul kitűző csapat ezúttal is nagyon messze volt az élvonalat érdemlő produkciótól, és két meccs után úgy beragadt, hogy a kieső helyről próbálhat a mezőny után eredni.1–2

A LABDARÚGÓ NB II ÁLLÁSA
1. Gyirmót FC Győr228–1+76
2. Soroksár SC225–2+36
3. MTK Budapest2115–4+14
4. Pécsi MFC2113–2+14
5. Szombathelyi Haladás2112–1+14
5. FC Csákvár2112–1+14
7. Békéscsaba 1912 Előre2116–2+43
8. FC Ajka2114–2+23
9. Kozármisleny2114–40 3
10. Szeged-Csanád Grosics Akadémia2113–30 3
11. Mosonmagyaróvár2112–20 3
11. ETO FC Győr2112–20 3
13. BFC Siófok2111–10 3
14. Tiszakécske2112–3–13
15. Kazincbarcika2113–6–33
16. Budafoki MTE2112–5–31
17. Szentlőrinc SE2113–7–41
18. Diósgyőri VTK221–3–20
19. Nyíregyháza Spartacus220–2–20
20. Dorogi FC221–6–50

 


 

PERCRŐL PERCRE

94. perc: Vége a mérkőzésnek, a vendégek nyertek 2–1-re.

90. perc: Négy perc hosszabbítás következik.

90. perc: Hudák helyett Nagy Olivérállt be.

89. perc: Pintér lövését védte a hazai kapus.

88. perc: Nem igazán talál újabb rést a vendégek védőfalán a DVTK.

83. perc: Meccslabdát hibázott Haris, aki aLőrinczyvel történt remek kényszerítőzés után, senkitől sem zavartatvaDanilovicsba lőtte a labdát.

78. perc: GÓL!!! 1-2. Farkas Dániel indítása után Lukács Dániel adta be középre a labdát jobbról, s az érkező Szőke Adrián 5 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

77. perc: Csirmaz és Hegedűsis sárga lapot kapott.

76. perc: Hajdúhelyett Pintér a pályán.

74. perc: Farkas Dánielkapott sárga lapot, valószínűleg reklamálásért.

73. perc: A soroksáriak kapujától 12 méterre Szőke találta el rosszul a labdát.

71. perc: Csere mindkét oldalon, Lisztes helyett Króner állt be a vendégeknél, a DVTK-banBényei helyett Koman.

66. perc: Csak mezőnyfölényre futotta az elmúlt percekben a DVTK-tól.

59. perc: Mindegyik hetest becserélte a hazai szakvezető, a 7-est, a 17-est és a 27-est, Csirmaz, Szőke és Vajda állt be, Bertus, Eppel és Jurek jött le.

57. perc: Hajdúbalról, 14 méterről a bal kapufát találta el.

54. perc: Lovrencsics Balázs jobb oldali elfutása és jó beadása után Hudák fejelt ziccerben a kapu fölé.

50. perc: Eppel lőtt közelről a léc fölé.

49. perc: Bényei lőtt a kapu fölé.

46. perc: Megkezdődött a második félidő.

45. perc: Vége az első félidőnek.

(Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)
(Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)

41. perc: Farkas Dániel fejjel veszélyeztette a vendégek kapuját, de Kovács Marcellezúttal is a helyén volt.

39. perc: GÓL!!! 0-2. Lisztes a hazai tizenhatos jobb oldalán tartotta a labdát, majd hátrafelé passzolt Hajdú Rolandnak, aki 17 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt.

36. perc: GÓL!!! 0-1. Ternován ívelte előre a labdát, amelyet Lőrinczy Attila vett le a hazai térfél közepén, majd tett néhány lépest a kapu felé, aztán 22 méterről lövésre szánta el magát, bombája a bal felső sarokban kötött ki.

32. perc: Hudák lőtt 24 méterről a diósgyőri kapu fölé.

30. perc:A soroksári együttes egy picit több levegőhöz jutott az elmúlt percekben.

24. perc: Lukács Dániel10 méterről leadott lövését hárította a soroksári kapus.

21. perc: Újabb jobb oldalai hazai akció végén Lukács Dánielelől mentettek szögletre a vendég védők.

18. perc: Farkas Dánieljobbról, 14 méterről eleresztett lövését ütötte szögletre Kovács Marcellkapus, a bal alsó sarok elől.

15. perc: Jurek bal oldali bombáját paskolta szögletre a vendégek kapusa.

13. perc: Farkas Dánieljobb oldali beadásánál Lukács Dániel esett el középen két védő között, de a játékvezető nem adott tizenegyest.

10. perc:Igazi helyzet még nem volt, a DVTK birtokolja többet a labdát.

6. perc: Jurekbalról, éles szögből az oldalhálóba lőtt.

4. perc: Lőrinczy bal oldali szögletét húzta le Danilovics kapus.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Érdekesség, hogy a hazaiaknál a volt válogatott támadó, Könyves ezúttal sem tudta vállalni a játékot, sérülés miatt.

A két csapat összeállítása az előző fordulóhoz képest kettő, illetve egy helyen változott. A DVTK-nál Csirmaz csak a kispadra került, a sérült Oláh Bálint viszont nem volt keretben, így bal oldali védőként Bárdos kezdett, támadó középpályásként pedig Jurek. A Soroksárból Ikonomou maradt ki, helyette Kékesi kapott helyet a védelemben.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az idényrajton a Siófoktól vereséget szenvedő Diósgyőr a győzelemmel kezdő Soroksár ellen!


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik