El: a Shamrock számára ez már bónusz – így várják az írek az FTC elleni párharcot

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 14:34
null
Zöld-fehérek a zöld-fehérek ellen az Európa-ligáért (Fotó: <a href="https://www.shamrockrovers.ie/2022/08/10/match-report-fc-shkupi-1927-1-shamrock-rovers-2/" target="_blank"><strong>shamrockrovers.ie</strong></a>)
Mint ismert, a Ferencváros 3–1-es vereséget szenvedett el a Qarabagtól a Groupama Arénában, így 4–2-es összesítéssel búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A zöld-fehérek jövő hét csütörtökön javíthatnak a Shamrock Rovers ellen az Európa-liga rájátszáskörében. Nézzük, hogyan várják az összecsapást az ír bajnoknál!

 

A Shamrock Rovers hazai pályán 3–1-re legyőzte az északmacedón Skupit, majd vendégként is nyert, ezzel simán továbbjutott az Európa-ligában – a playoffkörben az ír gárda lesz a Ferencváros ellenfele.

Míg az FTC-nél csalódottságról lehet beszélni a kedd esti hazai vereség után, addig a Shamrock Roversnél örömmámorban úsznak. Ez valószínűleg akkor sem változik meg, ha a magyar zöld-fehérek – a Shamrock is ezekben a színekben játszik – oda-vissza legyőzik a 19-szeres ír rekordbajnokot, amely ebben az esetben az Európa-konferencialiga csoportkörében indulna.

Az írek boldogsága és izgatottsága nem meglepő annak tudatában, hogy a Rovers fennállása során csupán másodszor jutott be európai kupasorozat csoportkörébe – 2011-ben az Európa-liga-selejtezőben remekelt, a csoportban akkor egyetlen pontot sem szerzet.

Az the42 kijelentette: a cél az Európa-konferencialigába jutás volt, a Ferencváros elleni ütközet már csak bónusz a Shamrock Rovers számára – de persze az El-playoffban is éhesek lesznek a sikerre.

A Mirror kiemeli, a játékosok, az edzői stáb és a szurkolók fejében is minden bizonnyal az augusztus 26-i dátum jár, ekkor sorsolják ki ugyanis az Ekl csoportkörét. Az írek egyébként rendkívül örülnek annak a 3.3 millió eurónak, amit a Skupi legyőzésével zsebeltek be.


Nem szabad elmenni a 37 éves vezetőedző, Stephen Bradley mellett, aki óriási támogatásnak örvend Írországban.

„A Ferencváros félelmetes ellenfél lesz, s valószínűleg hajtani fog a Qarabag elleni vereség után. De Bradley biztosan elvégzi majd a házi feladatát, főleg annak tudatában, hogy az FTC egyszer nyert, egyszer veszített a számunkra ismerős Slovan Bratislava ellen. Tavaly nyáron a Rovers három-kettes összesítésben maradt alul a szlovákokkal szemben a BL-selejtezőben, de az elmúlt hetekben nagy önbizalomra tett szert a csapat, s nem jön majd zavarba” – írta az Irish Mirror.

Bradley maga is tisztában van az erőviszonyokkal, ám éppen azt élvezi, hogy csapata az esélytelenek nyugalmával lép majd pályára a Ferencváros ellen!

„Minél nagyobb a tét, annál jobbak vagyunk. Akkor vagyunk a legjobbak, ha félünk tőle, hogy veszíthetünk. Amikor így játszunk, egy kicsit előnybe tudjuk hozni magunkat a labdás és a labda nélküli játékban is. A legjobbat hozza ki az emberből a félelem! Az elmúlt években megmutattuk, hogy akkor vagyunk a legjobbak, ha erősebb ellenfél ellen kell bizonyítanunk” nyilatkozta a Shamrock edzője.

Nem csoda, hogy az FTC toronymagasan a párharc esélyesének számít: a Transfermakt adatai szerint a Ferencváros kerete 40.35 millió eurót ér, míg a Shamrock Rovers játékosainak értéke ennek csaknem tizede, 4.45 millió euró.

A párharc első mérkőzését augusztus 18-án, csütörtökön, 20 órától rendezik meg a Groupama Arénában, a visszavágó egy héttel később, augusztus 25-én, 21 órakor kezdődik.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik