PL: Tuchelre eltiltás várhat, Conte megúszta, csak fizetnie kell

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 19:58
null
Thomas Tuchel és Antonio Conte kis híján összeverekedett a PL-derbi lefújása után (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel 35 ezer fontos, míg a Tottenhamet irányító Antonio Conte 15 ezer fontos büntetést kapott az angol szövetség fegyelmi bizottságától, de a német trénert egy mérkőzésre is eltilthatják, ezt azonban az írásos indoklásig felfüggesztették, s ott lehet csapata vasárnapi, Leeds elleni bajnokiján – írja a Sky Sports.

 

Már a Chelsea–Tottenham mérkőzés közben, majd a mérkőzés lefújása után is kis híján összeverekedett a „kékek” német menedzsere, Thomas Tuchel a „sarkantyúsok” olasz szakvezetőjével, Antonio Contéval, ami után mindkét felet kiállította a játékvezető.

Az eset után az angol szövetség (FA) Tuchelt 35 ezer fontra büntette, emellett egy mérkőzésre szóló eltiltással is sújtotta, de utóbbit addig felfüggesztették, amíg nem születik meg az írásos indoklás az ügyben, így a német ott lehet a Chelsea vasárnapi, leedsi vendégjátékán. Az FA azonban további vizsgálatokat folytat Tuchel mérkőzés utáni megjegyzéseivel kapcsolatban.

Conte olcsóbban megúszta, 15 ezer fontos pénzbírságot kapott, miután kijelentette: elfogadja és tiszteletben tartja a döntést.

Ha Tuchelt eltiltják, arra a mérkőzésre Löw Zsolt veheti át a csapat irányítását.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik