NL: Még nem tudom átérezni, hogy ez volt az utolsó meccsem – Szalai Ádám

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.09.26. 23:41
A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Olaszország ellen a Nemzetek Ligájában, az A-liga 6. fordulójában, és ezzel az eredménnyel Roberto Mancini együttese jutott be a négyes döntőbe. A mérkőzés után Szalai Ádám, Callum Styles és Szalai Attila nyilatkozott az M4 Sportnak.
Szalai Ádám nagyon csalódott, hogy nem jött össze a csoportgyőzelem 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Árvai Károly)
Szalai Ádám nagyon csalódott, hogy nem jött össze a csoportgyőzelem A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Árvai Károly)

 

„Jelenleg nem tudom azt átérezni, amit a mérkőzés előtt, próbáltam erre a kilencven percre koncentrálni. Tudni kell a reális esélyeket, de óriási lehetőséget szalasztottunk el, iszonyatosan csalódott vagyok. Annyira még nem tudom átérezni, hogy ez volt az utolsó meccsem a válogatottban. Óriási köszönet a szurkolóknak, a társaimnak, az egész edzői stábnak, ettől függetlenül sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de hihetetlenül csalódott vagyok” – mondta Szalai Ádám.

„Amikor az ember tudja, hogy utoljára énekli a himnuszt a válogatottban aktív játékosként, akkor átfutnak rajta az érzelmek. Meg fogom bánni, hogy most így érzek, de tényleg csalódott vagyok. Az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy megszokott volt tőlünk. Rengeteg lehetőségünk volt, hogy jól hozzuk ki a labdát, de ez nem sikerült. A második félidőben elém pattant a labda, s az volt a harmadik gólhelyzetünk az egyenlítésre, majd a következő akcióból megkaptuk a második gólt. Én mindig az voltam, aki saját magát szedte darabokra, ez most is így van. Majd holnap vagy holnapután felkelek, és akkor érezni fogom, hogy ez volt az utolsó válogatott meccsem” – folytatta a válogatottól búcsúzó csatár.

„Ha eljutunk tíz pontig, és egy mérkőzéssel a vége előtt két ponttal vezetjük a csoportot, akkor az ember másban gondolkozik, mint amit a realitás mutat. Ettől függetlenül, ha megnézzük, hogy mi hol játszunk, honnan kerültünk hova, akkor egyetlen embernek jár a köszönet: Marco Rossinak. Ő ebből a válogatottból a stábjával együtt olyan csapatot hozott össze az elmúlt két-három évben, amelyik erőn felül teljesít. Remélem, az összes tehetségünk beérik hamarosan, és folytatni tudjuk (a válogatott meccseken)” – mondta Szalai.

A csapatkapitány mellett Callum Styles és Szalai Attila is megszólalt a lefújás után.

„Elképesztő játékosról van szó. Minden, amit a nemzeti színekért tett, az elképesztő. Nagyon magas mércét állított fel, óriási örökséget hagyott maga után” – nyilatkozta Styles Szalai Ádámról. A Millwall középpályása hozzátette: hiába alakított ki nagy helyzeteket a magyar válogatott, Donnarumma kifogott mindent, és Fortuna sem velünk volt.

„Sok minden kavarog a fejemben. Először is gratulálni szeretnék Szalai Ádámnak, és szeretnék megköszönni mindent, amit kaptam tőle. Rengeteget köszönhet neki a válogatott és a magyar labdarúgás. Ami a mérkőzést illeti, csalódottak vagyunk. Az lett volna az i-re a pont, ha nem kapunk ki. Álomszerű utazás van magunk mögött, sajnos a mai napon nem sikerült, amit elterveztünk, de jól küzdöttünk” – mondta Szalai Attila.

A Fenerbahce védője szerint az olaszok kíméletlenül kihasználták azt az egy-két hibát, amit a magyar válogatott elkövetett, ráadásul Donnarumma négy-öt óriási védést mutatott be.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–2 (0–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 67 000 néző. Vezette: Bastien (francia)
MAGYARORSZÁG:
Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, a szünetben), Schäfer, Kerkez (Gazdag, 57.) – Nego (Bolla, 75.), Szoboszlai (Kleinheisler, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 75.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Tolói, Bonucci, Acerbi (Bastoni, a szünetben) – Di Lorenzo (Mazzocchi, 90.), Barella, Jorginho (Pobega, 72.), Cristante, Dimarco – Raspadori (Scamacca, 72.), Gnonto (Gabbiadini, 66.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: Raspadori (27.), Dimarco (52.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország 6 3 2 1 8– 7 +1 11
2. Magyarország 6 3 1 2 8– 5 +3 10
3. Németország 6 1 4 1 11– 9 +2 7
4. Anglia 6 3 3 4–10 –6 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik