Női kézi: döntetlent játszott Szlovéniával a magyar válogatott

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.29. 20:51
null
A csapat a mérkőzést megelőzően (Fotó: MKSZ)
Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott Szlovéniába látogatott, hogy felkészülési mérkőzést játsszon a házigazdák legjobbjaival. A két találkozó közül az első, Celjében rendezett meccsen Golovin Vlagyimir együttese fordulatos meccsen játszott döntetlent.

 

Jobban kezdték a találkozót a hazaiak, már a 2. percben kétgólos előnyhöz jutottak, amit viszont sikerült a magyar válogatottnak ledolgoznia. A 10. percben vettük át először a vezetést, Márton Gréta talált a kapuba.

A 16. percig kellett várni az első kétperces kiállításra, a szlovénektől Valentina Klemencicet küldte ki a játékvezető. Az előnyt azonban nem tudtuk kihasználni, hetesből ugyan betaláltunk, a hazaiak erre szintén hetesből válaszoltak (5–6).

A 20. percben közel jártak a hazaiak az egyenlítéshez, azonban Szikora Melinda remekül védeni tudott, az ezt követő támadásunkból ráadásul emberelőnyt harcoltunk ki.

Öt perccel a félidő vége előtt egyenlített Szlovénia, ráadásul ezután lépéshiba miatt elvették a labdát a mieinktől, a hazaiak pedig nem kegyelmeztek és átvették a vezetést, s előnyüket később növelni is tudták. A magyar válogatott szövetségi kapitánya időt kért, rendezni kellett a sorokat.

Hiába sikerült kivédekezni az első szlovén támadást, egy eladott labdát követően ismét a hazaiak támadtak és szerezték meg a 12. góljukat, ami az utolsó találat volt az első félidőben (12–9).

A második játékrészben Klujber Katrin hetese révén a mieink szerezték meg az első gólt, ám erre a szlovének egyből válaszoltak.

A 39. percben visszakapaszkodtunk egy gólra, köszönhetően Klujber sorozatban harmadik tökéletesen végrehajtott büntetőjének (14–13).

A lefújás előtt 11 perccel Kácsor Gréta vette be a szlovén kaput és egyenlített, a hazaiak ezt követően – a mérkőzésen először – időt kértek (17–17).

Néhány perccel és egy-egy góllal később a vezetést is átvehette volna a magyar válogatott, azonban a szlovének kapusa sikeresen fogta Klujber hetesét.

Az 53. percben Kácsor második gólját is megszerezte, átvettük a vezetést (18–19).

Ugyan az előny már nálunk volt, a következő percekben a szlovének akarata érvényesült, zsinórban három gólt is kaptunk úgy, hogy egyet sem szereztünk. Ez a szövetségi kapitánynak sem tetszett, három perccel a vége előtt időt kért (21–19).

Hiába a kétgólos hátrány, a válogatott Szikora védésének, majd Fodor Csenge góljának köszönhetően az utolsó másodpercekben döntetlenre mentette a találkozót.

A magyar női kézilabda-válogatott legközelebb október elsején, Ljubljanában mérkőzik meg Szlovéniával.

KÉZILABDA
NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, CELJE
Szlovénia–Magyarország 22–22 (12–9)
Celje,
Zlatorog Arena, 150 néző. Vezette: Puksic, Satler (szlovének)
Szlovénia:
Pandzic – Gomilar Zickero 2, Lazovic 2, Omoregie 1, Ljepoja, STANKO 5/1, MAVSAR 5/4. Cserék: Zec (kapus), Klemencic 2, ZULIC 4, Svetik 1, Novak, Markovic, Zabjek, Abina, Varagic. Szövetségi kapitány: Dragan Adzsics
Magyarország:
SZIKORA – GYŐRI-LUKÁCS 4, KLUJBER 6/4, Vámos P. 2, Bordás R., Szöllősi-Zácsik 1, Márton G. 2. Cserék: Janurik (kapus), Fodor Cs. 2, Háfra, Kácsor 2, Kuczora 1/1, Füzi-Tóvizi 1, Planéta 1, Hornyák, Faluvégi. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 5. perc:
2–2. 11. p: 3–4. 17. p: 5–6. 22. p: 7–8. 26. p: 10–9. 35. p: 14–12. 41. p: 16–14. 46. p: 17–16. 49. p: 17–17. 54. p: 18–19. 58. p: 21–19.
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/5
Kiállítások:
10, ill. 2 perc

MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir:
– Nehéz mérkőzés volt, nem volt olyan játékelem a hatvan perc alatt, ami működött volna, Szikora azonban szenzációsan védett. A védelmünk nem állt össze, nem voltunk elég agresszívek, nem zártuk a vonalat, emiatt beállóból és szélről sok gólt kaptunk. A támadójáték sem volt jó, pedig a lerohanások és a keresztek után lőtt találatok eddig az erősségeink voltak, de szerencsére a hét a hat elleni játék átbillentett minket a végén.

A magyar női válogatott kerete (Siófok, Szlovénia)
Kapusok:JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország), TÓTH Nikolett (Alba Fehérvár KC)
Jobbszélsők:FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO), KOVÁCS Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők:HORNYÁK Dóra (DVSC Schaeffler), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PLANÉTA Szimonetta (DVSC Schaeffler)
Irányítók:KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók:BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Praktiker-Vác), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők:HÁFRA Noémi (Odense – Dánia), KÁCSOR Gréta (DVSC Schaeffler), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők:FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A bő, 35 fős Európa-bajnoki keret további tagjai
Kapusok:
SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), BUKOVSZKY Anna (Praktiker-Vác)
Jobbszélsők:DIÓSZEGI Nikolett (Praktiker-Vác), TÖPFNER Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők:AFENTALER Sára (Alba Fehérvár KC), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), KISS Nikoletta (Siófok KC)
Irányítók:TÓTH Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), PÁL Tamara (MTK Budapest), FARKAS Johanna (Dunaújvárosi KKA)
Beálló:SZABÓ Laura (MTK Budapest)
Balátlövő:DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Siófok KC)
Balszélsők:SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO), HÁRSFALVI Júlia (FTC-Rail Cargo Hungaria), KORSÓS Dorina (Rapid Bucuresti – Románia)

Az Európa-bajnokságra 20 játékos nevezhető, közülük jelölik ki a mérkőzésenként pályára lépő 16 kézilabdázót.

A 35 fős kereten belül további cserékre van lehetőség az Európa-bajnokság alatt, a csoportkörben, a középdöntőben és a döntő hétvégén 2-2 játékos erejéig.

Szövetségi kapitány:GOLOVIN Vlagyimir
Edző:PIGNICZKI Krisztina
Kapusedző:DULEBA Norbert
Erőnléti edző:HOLANEK Zoltán

Felkészülési mérkőzés
Október 1., 17.30, Ljubljana:Szlovénia–Magyarország

A válogatott további 2022-es programja
Október 24-től:
Európa-bajnoki felkészülés
Október 29., 17.00, Tatabánya:Magyarország–Románia
Október 31., 17.00, Tatabánya:Magyarország–Németország
November 4–20.:Európa-bajnokság, Észak-Macedónia–Montenegró–Szlovénia

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása
A-csoport (Ljubljana):
Norvégia,Magyarország,Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje):
Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje):Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica):Lengyelország, Németország, Montenegró, Spanyolország

A csoportok első három helyezettje jut be a középdöntőbe. A magyar válogatott továbbjutása esetén Ljubljanában szerepel a középdöntőben és a B-csoport továbbjutói ellen játszik.

A magyar válogatott Eb-csoportmérkőzései
2022. november 4., 18.00:
Magyarország–Svájc
2022. november 6., 18.00:Horvátország–Magyarország
2022. november 8., 20.30:Norvégia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik