Kézilabda, kosárlabda és focirangadó is lesz itthon a hétvégén

Telekom Veszprém - Pick Szeged, kézilabda, meccs, veszprém, szeged, férfi, nb1, döntő, bajnoki Bodó Richárd Bánhidi Bence Dean Bombac
Szeged - Veszprém kézilabda meccs a Veszprém Arénában 2022 június 11-én
Vágólapra másolva!
Október első hétvégéje, azaz első két napja is erős lesz sportprogramokban idehaza. A női után elrajtol a férfi kosárlabda-bajnokság is, méghozzá rögtön egy (sőt, kettő) rangadóval, míg a már zajló labdajátékok bajnokságai közül a férfi kézilabda és a labdarúgó NB I is kínál igazi csemegét.

Pick Szeged-Ferencváros, férfi kézilabda (október 1., MOL Aréna, 19.30.)

A tavasszal fennállása ötödik bajnoki címét nyerő Pick Szeged első igazi rangadóját vívhatja a hazai bajnoki szezonban, hiszen október 1-jén, szombaton az előző idényben története legnagyobb sikerét elérve bronzérmes Ferencvárost fogadja a MOL Arénában. A Kékek az eddigi négy bajnoki mérkőzésüket egyaránt imponáló magabiztossággal nyerték, legyen szó hazai vagy idegenbeli meccsről, 153 gólt lőve és 104-et kapva.

Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Dejan Bombac (b-j) a szegedi csapat vezérei Fotó: Szabó Gábor - Origo

A nyáron sok változáson áteső Fradi egy tatabányai vereség után két győzelemmel került egyenesbe, nem mellékesen az Európa-ligában imponáló magabiztossággal, 74-49-es összesítéssel búcsúztatták a román Nagybányát. A zöld-fehérek a kapuban Borbély Ádámmal, míg a mezőnyben Török Ádámmal, Balogh Zsolttal és Lékai Mátéval erősítettek, a kispadon pedig a több mint 200 válogatott meccset felmutató Pásztor István ül immár.

A Szegednek egy kőkemény Bajnokok Ligája-időszak közepette hatalmas szüksége lenne egy győztes hazai rangadóra, míg a Fradinak a Steaua Bucuresti elleni EL-visszavágó (az első meccset a román csapat nyerte 33-31-re) előtt kellene egy önbizalomépítő siker.

Budapesti Honvéd-Falco-Vulcano Energia KC, férfi kosárlabda (október, 2., Budapest, 18 óra)

A 33-szoros magyar bajnokcsapat 21 év után jutott vissza az élvonalba, így mintegy két évtized elteltével járhatnak ismét élvonalbeli férfi kosárlabda-mérkőzésekre a sportág fővárosi rajongói. A budapesti klub az előző szezonban magabiztos teljesítménnyel, 24–2-es mérleggel nyerte meg az NB I/B alapszakaszát, majd a rájátszásban sem tudták megállítani: a TF-BP és a Vasas Akadémia elleni siker után a döntőben a Jászberényi KSE-t győzte le söpréssel, azaz 3–0-s összesítéssel. A klub vezetősége, pontosabban a szakmai igazgatóként dolgozó kiváló válogatott center, Báder Márton reális célokat tűzött ki a csapat elé: egy közönségcsalogató kosárlabdát játszó, stabilan működő, a bentmaradást kiharcolni képes klubot szeretnének működtetni a Dózsa György úton.

A nagy visszatérő szebb ajándékot nem is kaphatott volna a sorsolástól, mint, hogy az első fordulóban hazai pályán az előző három idény (2020-ban nem hirdettek bajnokot) aranyérmesét, a Falcót fogadhatja. A szombathelyi csapat is alaposan kicserélődött, távozott a magyar mag négy válogatott ásza (Benke Szilárd, Golomán György, Somogyi Ádám és Váradi Benedek), valamint légiós fronton is nagy volt a mozgás. Ha valamelyest talán gyengült is a szombathelyi csapat, azért még így is a bajnoki cím favoritja, és egészen biztos, hogy ezt a fővárosban is meg fogják mutatni.

Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC, labdarúgás (október 2., Felcsút, Pancho Aréna, 18.45)

A válogatott szünet után folytatódnak a labdarúgó NB I küzdelmei is, és ezen a hétvégén sem maradunk rangadó, mégpedig megyei rangadó nélkül. Az előző idényben bronzérmes Puskás Akadémia az egy hellyel mögötte érkező Fejér megyei szomszédot, a MOL Fehérvárt fogadja vasárnap.

Egyik csapat sem állíthatja magáról, hogy kirobbanó formában kezdte volna az idényt, a Puskás Akadémia 8 forduló után ugyan 4. helyen áll, de csak 13 pontot gyűjtött, míg a kupakötelezettségei miatt még csak hét bajnokit lejátszó fehérváriak eddig mindössze 9 pontot gyűjtöttek.

Rangadóvá nőtte ki magát a két Fejér megyei csapat csatája Forrás: molfehervarfc.hu

Mindkét csapatról elmondható, hogy egyelőre adós a kiegyensúlyozott teljesítménnyel, egyik gárda sem tudott még legalább két mérkőzést nyerni egymás után. És miután az előző fordulóban mindketten győztek garantálható, hogy a rossz sorozatot legfeljebb az egyik csapat törheti meg. Hornyák Zsolt és a PAFC bízhat a jó védekezésében (8 meccsen csupán 6 gólt kaptak), míg a Vidi a már négy találatnál járó Kenan Kodro gólerősségére számíthat.