BL, B-csoport: Griezmann 11-est hibázott, megint kikapott az Atlético

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 22:57
null
Antoine Griezmann visszahozhatta volna a meccsbe a madridiakat, ám elhibázta a tizenegyest (Fotó: AFP)
A Porto a Bayer Leverkusent, míg az FC Bruges az Atlético Madridot verte meg 2–0-ra a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, a B-csoportban.

 

FC BRUGES–ATLÉTICO MADRID 2–0

Leverkusen után Bruges-ben is kikapott az Atlético. Lendületesen indult a találkozó, több kisebb helyzetet is láthattunk, majd az első komoly gólszerzési lehetőséget 26 percnyi játék után a madridiak alakították ki, ekkor Álvaro Morata egy az egyben törhetett kapura, Simon Mignolet viszont hatalmas bravúrral hárított.

Tíz perccel később vezetést szerzett a Bruges! Ferrán Jutgla szépen játszott össze Kamal Sowah-val, a ghánainak pedig csak annyi dolga akadt, hogy két méterről az üres kapuba passzolja a labdát.

A szünetben megérdemelten vezettek a belgák, akik a második félidőben hiába játszottak az elsőben látottnál jóval alárendeltebb szerepkörben, még egyszer betaláltak: labdavesztés után beszorult a kapuja elé az Atlético, Tajon Buchanan szépen tartotta meg a tizenhatoson belül a Jutglától kapott labdát, majd lekészítette a spanyol támadónak, aki a bal alsóba zúdított.

A hajrában hatalmas lehetőséghez jutottak a madridiak, hogy visszajöjjenek a meccsbe: Casper Nielsen buktatta a tizenhatoson belül Matheus Cunhát – a mérkőzést vezető erdélyi Kovács István habozás nélkül tizenegyest ítélt, amelyet Antoine Griezmann kihagyott.

Az Atlético számára kellemetlenül jött az újabb vereség, és az eddig megszerzett három pont ellenére csak azért nem érezheti magát nagy bajban Diego Simeone gárdája, mert a Leverkusen is ugyanennyi egységgel áll előtte.


A Leverkusen ellen szerzett először három pontot a Porto (Fotó: AFP)
A Leverkusen ellen szerzett először három pontot a Porto (Fotó: AFP)

PORTO–BAYER LEVERKUSEN 2–0

Hullámzó formát mutat a Bayer Leverkusen az idei csoportkörben. Az első körben a gyógyszergyáriak kikaptak Bruges-ben, aztán otthon leverték az Atléticót, most viszont Portóból is vereséggel távoztak.

A kiegyenlített játékot hozó találkozón először a vendégjátékos talált a kapuba, Callum Hudson-Odoi azonban hiába lőtt látványos kapásgólt, VAR-vizsgálatot követően fény derült Robert Andrich a portói szélsővel, Pepével szembeni szabálytalanságára, így érvénytelenítették a találatot.

A szünet előtt mindkét csapat bosszankodhatott: a hazaiaknál Mehdi Taremi kezezés miatt elvett gólja, míg a vendégeknél Patrik Schick szintén kezezés után megadott, majd kihagyott tizenegyese miatt.

A hazai szurkolóknak a második félidőben már ünnepelni is lett alkalmuk: a 69. percben látványos támadást vitt végig csapatuk a jobb szélen, a beadásból Zaidu Sanusi fejelt közelről a kapuba, a hajrában pedig Galeno ziccerből bebiztosította a győzelmet – hiába ért bele a lövésbe Lukás Hradecky jobb lábbal.

Az újabb gól után nem sokkal Jeremie Frimpong megkapta második sárgáját, így a Leverkusen emberhátrányban fejezte be a meccset, míg a Bruges győzelmével fél távnál százszázalékos, és akár már a következő fordulóban, az Atlético vendégeként biztossá teheti továbbjutását.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

B-CSOPORT

FC Bruges (belga)–Atlético Madrid (spanyol) 2–0 (Sowah 36., Jutgla 62.)
Porto (portugál)–Bayer Leverkusen (német) 2–0 (Zaidu 69., Galeno 87.)
Kiállítva: J. Frimpong (88., Leverkusen)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Bruges 3 3

7–0 +7 9
2. FC Porto 3 1
2 3–6 –3 3
3. Bayer Leverkusen 3 1
2 2–3 –1 3
4. Atlético Madrid 3 1
2 2–5 –3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik