El: Csodálatos, ami az Unionnal történik – Schäfer András

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 12:09
null
Schäferék vezetik a tabellát a Bundesligában (Fotó: AFP)
A Schäfer Andrást foglalkoztató Bundesliga-klub, az Union Berlin csütörtökön Malmőben lép pályára az Európa-ligában. Két fordulót követően mindkét csapat nulla ponttal áll.

Schäfer András a kedden az Union Berlin stadionjában tartott sajtóesemény keretein belül beszélt többek közt a soron következő Európa-liga-meccsről.

Csodálatos, ami jelenleg az Unionnal történik! Bundesliga-játékosok, mint Christoph Kramer, azt mondják, hogy Magyarország úgy játszik, mint az Union” – utalt a középpályás a magyar válogatott NL-szereplésére, ahol csoportjában a második helyen végzett. Az Union Berlin nyolc fordulót követően vezeti a Bundesligát, Schäfer a klubjában és a magyar válogatottban is rendre szerephez jut.

Az El-ben azonban nem állnak ilyen jól a berliniek, mindkét mérkőzésüket elvesztették. Csütörtökön az ugyancsak pont nélküli Malmö otthonában lépnek pályára, valószínűleg edzőjük nélkül. A fővárosi klubot irányító Urs Fischer – két játékosával együtt – pozitív koronavírustesztet produkált.

Ilyen sajnos megtörténhet. Mindig rossz, ha nincs ott a vezetőedző a fontos meccsek előtt, de ő gyakran mondja, hogy az ilyesmit el kell fogadnunk, most ezt tesszük” – mondta Schäfer, majd hozzátette, úgy gondolja, Fischer folyamatosan egyeztetni fog stábjával, annak érdekében, hogy a csapat tökéletesen felkészüljön.

„Kemény, érdekes és fontos mérkőzés lesz. Nem szabad, hogy ez nyomást helyezzen ránk, még hátravan négy meccsünk. Nyerni akarunk!“ – zárta a 23 éves középpályás.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
D-CSOPORT
CSÜTÖRTÖK

18.45: Malmö (svéd)–Union Berlin (német)
21.00: Braga (portugál)–Union Saint-Gilloise (belga)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Braga 2 2 3–0 +3 6
2. Saint-Gilloise 2 2 4–2 +2 6
3. Union Berlin 2 2 0–2 –2 0
4. Malmö 2 2 2–5 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik