Megbuktatja elnökét a Magyar Vitorlás Szövetség

GERENDY Zoltán; KONTRÁT Károly Megnyitották a balatoni vitorlásszezont
Szöveg:	Balatonfüred
Balatonfüred, 2022. május 14. Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke (b) és Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j) a balatoni vitorlásszezont megnyitó vitorlabontó ünnepségen a balatonfüredi kikötőben 2022. május 14-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az elnök, Gerendy Zoltán visszahívásáról dönthet a Magyar Vitorlás Szövetség, ugyanis a szervezet első embere a megállapodásokat többször is figyelmen kívül hagyta és egyértelműen elutasított döntéseket próbált megvalósítani.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnökségi tagjainak többsége büszke arra, hogy az elmúlt két évben sikerült megoldani a szervezet legfontosabb feladatát: Balatonfüred városával és a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen a Kékszalag Portban új otthont teremtettek a magyar vízi sportnak.

Ezzel együtt a közleményt aláíró elnökségi tagok nem osztják Gerendy Zoltánnak, az MVSZ elnökének azt a véleményét, hogy a szövetség jelenlegi vezetése képes megbirkózni a következő két év sokrétű, embert próbáló feladataival, és változást tartanak szükségesnek. Ezért az MVSZ elnöksége – a kilenc tagú elnökség hat tagjának javaslatára - az október 11-i ülés napirendjére vette, hogy október 28-ára rendkívüli közgyűlést hív össze, amelyen az elnök visszahívását és - a szükséges jogi lépések megtétele után - elnökségi tisztújítást kezdeményez.

Gerendy Zoltánt (balra) lemondásra szólította fel az elnökség Forrás: MTI/Kovács Tamás

Gerendy Zoltán többször is nagy horderejű kérdésekben, egyeztetés nélkül, rövid határidőkkel terjesztett be javaslatokat az elnökség elé, amelyeket a testület nem támogatott. Az elnök egyeztetés nélkül kezdeményezte a főtitkár más munkakörbe helyezését, valamint tervbe vette, hogy az MVSZ alapvető feladatait kiszervezi a Kékszalag Port létesítésére és üzemeltetésére létrehozott BVSZK Nkft.-be. Noha a nézeteltérések felszámolására számos kísérlet történt, az elnök a megállapodásokat többször is figyelmen kívül hagyva újabb kísérleteket tett az egyértelműen elutasított döntések megvalósítására.

A vitorlás sportág iránt érzett felelősségét átérezve az elnökség hat tagja (Juhász Miklós, Kurucz Sándor, Náray Vilmos, Rutai István, Siklósi Máté és Sükösd Balázs) lemondásra szólította fel Gerendy Zoltán elnököt,

hogy így nyissanak utat a működés megújításához szükséges lépéseknek. Mivel az elnök ragaszkodott a pozíciójához, az elnökség a tisztújítás mellett döntött.