Meglepő döntés: lemondott a portugál kapitány

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Brazília-Dél-Korea, Nyolcaddöntő, Stadium 974 - Ras Abu Aboud, 2022.12.05., Brazília, Dél-Korea
South Korea's Portuguese coach Paulo Bento gestures on the touchline during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between Brazil and South Korea at Stadium 974 in Doha on December 5, 2022. (Photo by Pablo PORCIUNCULA / AFP)
Vágólapra másolva!
Brazília csapata negyeddöntőbe jutott a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a hétfő esti nyolcaddöntőben 4-1-re legyőzte a dél-koreai válogatottat. A vereséget követő sajtótájékoztatón bejelentette lemondását Paulo Bento, a dél-koreai válogatott portugál szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

„Az imént közöltem a játékosokkal és a szövetség elnökével, hogy távozok. A döntésemet amelyet már szeptemberben meghoztam" – árulta el Paulo Bento a meccs utáni, hétfő esti sajtótájékoztatón. Hozzátette, büszke nagyon rá, hogy több mint négy éven át a dél-koreai válogatott kapitánya lehetett.

Paulo Bento távozik Forrás: AFP/Pablo Porciuncula

"Most egy kis pihenőre van szükségem, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő" - mondta a portugál mester, aki elismerte, a brazilok sokkal jobbak voltak, mint az ő csapata, és megérdemelten jutottak a negyeddöntőbe.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!