Superliga: az FCU Craiova szerint a Sepsi a felelős a magyarellenes rigmusokért

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.29. 22:05
null
Fotó: Tókos Csaba
Amint arról már beszámoltunk, magyarellenes rigmusok miatt a játékvezető először félbeszakította, majd a 26. percben le is fújta a Sepsi OSK és az FCU Craiova összecsapását a román labdarúgó Superligában.

 

Az FCU Craiova hivatalos közleményben tudatta, hogy nem vállalja a felelősséget a történtekért:

„Csapatunk nem vállalja a felelősséget. A Sepsi OSK vállalta, hogy beengedi a szurkolókat a stadionjába, ezért ő az egyetlen szervezet, amely felelős a történtekért és a törvények betartásáért a lelátón. Bármely más értelmezés törvénybe ütközik. Csapatunk mentesül minden felelősség alól, amely ennek a sporteseménynek a megszervezéséhez kapcsolódik.

A Sepsi elnöke, Diószegi László így fogalmazott a Digi Sportnak:

„A Craiova tábora egy pillanatig sem szurkolt saját csapatának, kizárólag rasszista rigmusokat kiabált, és Mititelu urat szidalmazta. Szerintem a botrány kedvéért jöttek, hogy Mititelut üssék. Egyáltalán nem örülök ennek a végkifejletnek, mindig a pályán akarok nyerni, de ezt a meccset most le kellett állítani, szükség volt egy normalitás irányába mutató döntésre.”

Román lapok – GSP, Adevarul – szerint mindkét oldalról elhangoztak rasszista bekiabálások, így akár az is előfordulhat, hogy egyik csapat sem szerez pontot a zöldasztalnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik