Vágólapra másolva!
Rasszista botrányba keveredett Mihajlo Mudrik, akit januárban 70 millió euróért igazolt le a Chelsea az ukrán Sahtar Donyeck csapatától.

A 22 éves támadó a szurkolók céltáblája lett miután előkerült róla egy videó, amelyben a barátjával egy Audi márkájú sportkocsi mellett állva az amerikai rapper, Lil Baby Freestyle című slágerét próbálja rappelni. A 2017-ben készült dalban 2 perc 43 másodperc alatt 16-szor hangzik el a n****r szó, ami sokaknál kiverte a biztosítékot.

Mudrik (jobbra) megbánta a tavaly nyáron kitett videóját Forrás: TikTok

Az eset után Mudrik bocsánatot kért a szurkolóktól, amiért a TikTok-klipben "a kontextustól függetlenül" használta a nyelvezetet.

„Mihajlo mélységesen sajnálja, hogy a TikTok-fiókján a tavaly júliusban közzétett videó sértő volt.

- idézi a The Sun Mudrik képviselőjét.

A Kick It Out névre keresztelt, futballberkekben vezető antirasszista csoport elítélte az ukrán támadó cselekedetét.

Mudrik a Liverpool ellen mutatkozott be a Chelsea-ben Forrás: AFP/Paul Ellis

„A Kick It Out elítéli az összes faji szitok használatát, beleértve az N-szót is, függetlenül a kontextustól. Az N-szó mélységesen sértő, és a futball magas rangú szereplői által használt kifejezés csak arra szolgálhat, hogy az embereket elidegenítse a játéktól.

– áll a közleményben.

A Kick It Out hangsúlyozta, hogy szorosan együttműködik a klubokkal és a játékosokkal, hogy "a játékban részt vevőket a befogadás fontosságára nevelje".