Férfi kézi: egyelőre megoldás híján a Kielcénél – közleményt adtak ki

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.31. 21:50
null
Dujsebajev marad Lengyelországban? (Fotó: AFP)
Mint arról korábban több ízben is beszámoltunk, nagy bajban van férfi kézilabda Bajnokok Ligája regnáló ezüstérmese, a lengyel Kielce, hiszen 2022 végén elvesztette főszponzorát, a Van Pur sörfőzdét. Azóta bizonytalan a legnagyobb sztárok jövője a klubnál – Talant Dujsebajev vezetőedzőért és fiaiért például a Pick Szeged jelentkezett be –, a klub pedig január végéig kért haladékot játékosaitól, most pedig hivatalos közleményt adott ki.  

 

A főszponzor elvesztése azért különösen fájó a lengyel klub számára, mert ebből az egyezségből származott a Kielce költségvetésének 30 százaléka. Új főszponzor továbbra sincs, így a legnagyobb sztárok helyzete továbbra is bizonytalan.

A Kielce keddi közleményében úgy értesítette játékosait, szurkolóit, hogy a 2022–2023-as idényben még biztosan minden az eredeti tervek szerint halad, a következő idényre vonatkozó költségvetés bejelentését pedig márciusra tolja. Emellett hozzátették azt is, hogy ebben az évadban biztosan befejezik a bajnokságot és a BL-t – ezek szerint még ez is veszélyben forgott...

Kérdés persze, hogy a legnagyobb sztárok várnak-e majd márciusig, vagy ez idő alatt aláírnak-e máshova. Talant Dujsebajev korábbi magyar válogatott szövetségi kapitányt, jelenlegi Kielce-vezetőedzőt és fiait például a Pick Szeged szerződtetné.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik