Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros spotigazgatója, Hajnal Tamás a holland élvonalbeli Vitesse dán utánpótlás-válogatott támadójának, Nikolai Baden Frederiksennek a leigazolása után sok érdekességet árult el a zöld-fehér csapat átigazolásaival kapcsolatban az M4 Sport stúdiójában. 

A sportigazgató elmondta, hogy az EL-szereplés miatt gyorsabban kellett dolgozniuk, hiszen

holnap (csütörtök) estig le kell adni a három helyen megváltoztatható nevezési listát. Erre, mint mondta, Abena, Owusu és Frederiksen érkezésével felkészültek

- írja az ulloi129.hu.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója beszélt az átigazolásokról Forrás: fradi.hu

Hajnal tamás elmondása szerint Franck Bolival ezután kevésbé számolnak, próbálták eladni, több klub le is igazolta volna, azonban ezekre a megkeresésekre a játákos nemet mondott. Ryan Mmaee egy megfelelő ajánlat esetén nyáron akár távozhat is,

tavasszal pedig tárgyalnak a lejáró szerződésű játékosok hosszabbításáról, ezek is befolyásolják majd a nyári terveiket.

Franck Bolira már nem annyira számít a szakmai stáb Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Aissa Laidounit Anderson Esitivel és Amer Gojakkal tervezték pótolni, a bosnyák azonban megsérült Spanyolországban az edzőtábor alatt. Emellett nagyon sok jelölttel tárgyalt a Fradi a box-to-box poszton januárban, ezek egyelőre nem vagy nem eredményesen zárultak le,

így "aktuálisan ezt a posztot nem töltöttük be, de a keretünk azon a poszton is megfelelő,

- mondta a sportigazgató.

Az Union Berlin Spanyolországban kereste meg a Fradit Aissa Laidouni kapcsán. Berlinből tavaly megpróbált a Fradi egy védőt elhozni, így Hajnal Tamás már ismerte a klub sportigazgatóját.

Az Union Berlonhez igazolt Aissa Laidouni pótlását egylőre nem tudta megoldani a Fradi Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A szurkolói oldal szerint ez a védő - kis kutakodás után - egyértelműen

a most 24 éves Rick van Drongelen, aki tavaly januárban a Mechelenbe, míg nyáron a másodosztályú Hansa Rostockba igazolt a berlini csapatból, mindkét esetben kölcsönben.

Hajnal Tamást azt is elmesélte, hogy Aissa Laidouni 2020 nyarán csak nagyon komoly győzködés után igazolt a Fradihoz, mert miután nem sokkal korábban a Swanseaba igazolása - ott már orvosi vizsgálaton is részt vett - meghiúsult, további ajánlatokra várt.

Ez, hogy a magyar bajnokság a Fradi sikerei ellenére sem vonzó mindenkinek, a mai napig probléma, Laidouni pótlására szerettek volna például egy játékost elhozni, de miután egy La Ligás ajánlata is volt, már nem tudtak mit tenni.

Hogy ki volt ez a játékos, arról nem beszélt a sportigazgató, az azonban megjegyzendő, hogy a klub által figyelt Selim Amallah épp tegnap igazolt egymillió euróért a Real Valladolidba.

Selim Amallah végül Spanyolországba igazolt Forrás: AFP/Nelson Almeida

Myenty Abenát már a Slovanba igazolása előtt is figyelte az FTC, Owusu Kwabenára a selejtezőpárharcban figyeltek fel.

Az, hogy Abenát már a télen megszerezzék, lényegesen egyszerűbben volt megoldható, mint ugyanez Kwabena esetében. A keretet szeretnék még szűkíteni, de nem kizárt, hogy 14-éig akár igazol is a klub, amennyiben megfelelő lehetőség felmerül.

Owusu Kwabena boldog, hogy a Fradihoz igazolt Forrás: fradi.hu

Hajnal Tamás elmondta azt is, hogy más társaik mellett mindkét a télen klubot váltó magyar válogatott (Németh András és Kleinheisler László) esetében megkeresték őket, azonban egyikük sem akart hazaigazolni.

Itthon játszó játékosok árát pedig a többi magyar csapat nagyon magasan értékeli, többszörös a szorzó a Fradi megkeresése esetén. Nagyon sok ilyen próbálkozása volt a Fradinak, ezek nem jöttek össze. Tavaly egy magyar rivális egyik játékosával már majdnem megegyeztek, végül akkori klubja nem ment bele a váltásba.

Mihajlo Mudrik 100 millió euróért került a Chelsea-be Forrás: chelseafc.com

Szóba került Mihajlo Mudrik is, aki nemrég a Chelsea-be igazolt a Sahtar Donyeckből. A Mariupolban játszva pár éve figyelték, de nem volt már akkor sem reális a megszerzése.