Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A világ 100 legjobb tortája: két magyar desszert is a listán!

default user icon
MME
Nem csodáljuk, hogy ez a két magyar édesség is felkerült a listára, mindkettő sokak nagy kedvence itthon is. Mutatjuk a receptjeiket!

A TasteAtlas nevű oldal összeállította a világ 100 legjobb tortájának listáját, melyen 2 népszerű magyar édesség is szerepel. Az egyik a lista 51. helyén, a másik pedig az előkelő 35. helyen végzett – írja a Travelo.

51. hely:  Eszterházy-torta

„Ezt a magyar desszertet állítólag budapesti cukrászok alkották meg a XIX. században. Nevét az Esterházy-dinasztia egyik tagjáról, Herceg galántai Esterházy Pál Antaltól kapta, aki nemesi származású diplomata, valamint ismert ínyenc volt. Hagyományosan több réteg mandulás meringue-ből és vaníliás vajkrémből áll, bár gyakran előfordul, hogy a mandulát dióval vagy mogyoróval helyettesítik. Az Eszterházy tortát fehér fondant cukormáz borítja és csokoládé díszíti" – írják a desszertről.


35. hely: Krémes

Két réteg leveles tészta közé egy nagy adag krém kerül. Bár a receptet némileg modernizálták, a klasszikus cukrászkrémnek könnyűnek és szellősnek kell lennie, a tetejét pedig porcukorral szórják meg. A hagyományosan nagy kockákra vágott krémes az egyik nagy magyar klasszikus, a hazai cukrászdák elmaradhatatlan süteménye.


A lista top 10 tortáját a Travelo oldalán tudjátok megnézni!

Ezek is érdekelhetnek

Friss