Kézilabda: Németországban nincs annyi pénz, mint Magyarországon – Szikora

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.06. 16:27
null
Szikora Melinda szerint nem alaptalan a kritika a magyar női kézilabdázókkal szemben(Fotó: Török Attila)
A Sport TV Harmadik Félidő című műsorában adott interjút Szikora Melinda, a német Bietigheim magyar válogatott kapusa.

 

A 34 éves kézilabdázó reagált az európai szinten élcsapatnak számító Metz vezetőedzőjének Emmanuel Mayonnade-nek a kijelentésére, miszerint a magyar játékosokat hiába csábítják külföldre (akár Metzbe), azok a hazai fizetések miatt ritkán döntenek a légióskodás mellett – jelenleg Szikora mellett Háfra Noémi (Odense) és Korsós Dorina (Rapid Bucuresti) szerepel magasan jegyzett külföldi csapatban.

„Van ráció abban, amit a Metz edzője mondott. Az anyagiakról azt mondanám, hogy én mindig is az a játékos voltam, aki nem a pénzért játszott. Ha elmentem valahova, nem azt néztem, hogy úgymond mennyi csorog be a bankszámlámra. (...) Németországban nyilván nincs annyi pénz, mint mondjuk Magyarországon vagy esetleg Romániában. Franciaországban sincs annyi pénz, Dániában sincs annyi pénz, oda másért mennek a játékosok” – mondta Szikora Melinda, aki kitért Klujber Katrin játékára is a csapata által a Ferencváros ellen elveszített BL-meccsen.

„Nagyon gyorsan repül ki a kezéből a labda, az egyik lövésén ott voltam, de olyan erős volt, annyira gyors volt, hogy, bár két kézzel ott voltam, kicsit bevédtem a labdát. Jól variálja a sarkokat is” – dicsérte az FTC jobbátlövőjét a rutinos kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik