Francia Kupa: hiába Sergio Ramos csúcsa, a Marseille kiejtette a PSG-t

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 23:11
null
A győztes gólt szerző Ruszlan Malinovszkij (jobbra) és társai gólöröme (Fotó: AFP)
Az Olympique Marseille hazai pályán 2–1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Francia Kupa szerda esti presztízsmérkőzésén, és bejutott a legjobb nyolc közé. A Lyon tizenegyesekkel ejtette ki a Lille-t, és ugyancsak tizenegyespárbajban menekült meg a címvédő Nantes az Angers elleni szerda esti nyolcaddöntőben.  

 

MARSEILLE–PSG 2–1

Az első félidő főszereplője Sergio Ramos volt: a PSG veterán spanyol védője nagyszerűen blokkolt egy Mattéo Guendouzi-bombát, később összehozott egy tizenegyest – Alexis Sánchez higgadtan értékesítette (1–0, VIDEÓ ITT!) –, majd a ráadásban befejelte az egyenlítő gólt Neymar szögletéből (1–1, VIDEÓ ITT). Neymarnak a gól előtt nem sokkal volt egy remek alsó sarkos lövése, akkor a kapufa még megmentette a hazaiakat.

Egy kis stat: a 36 éves és 315 napos Sergio Ramos lett az OM–PSG párharcok legidősebb gólszerzője, legalábbis ami a hivatalos mérkőzéseket illeti. (Stats Foot)

A fordulás után folytatódott a kiegyenlített csata, majd az 57. percben jött a második hazai gól: rosszul elvégzett párizsi bedobás után helyzetbe került az OM, az első lövést még blokkolták, azonban a kipattanó labdát Ruszlan Malinovszkij a 16-os előteréből a vendégek hálójába bombázta (2–1, VIDEÓ ITT!).

Malinovszkij a hétvégi bajnoki fordulóban is szerzett gólt, az akkor nem ért pontot – a mostani viszont meghozta a legjobb nyolc közé jutást. Merthogy a hajrában hiába támadott a PSG, sem Neymar, sem Lionel Messi, sem a már csatárt játszó Sergio Ramos, sem senki más nem volt képes egyenlíteni.

Alexandre Lacazette a 146. gólját szerezte a Lyonban (Fotó: AFP)
Alexandre Lacazette a 146. gólját szerezte a Lyonban (Fotó: AFP)

 

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK

Rayan Cherki és a 300. lyoni tétmeccsét játszó Alexandre Lacazette kihasználta az első két igazi hazai lehetőséget, csakhogy a korai kétgólos előny nem volt elég, a többet kezdeményező Lille egyenlített. A kilencven perc után következő tizenegyespárbaj első két sorozata négy gólt hozott, a harmadikban a hazaiak kapusa, Anthony Lopes kivédte Mohamed Bayo lövését, a negyedikben következő lille-i játékos, Timothy Weah a lécre bombázott. Az OL emberei hibátlanul lőttek, ők jutottak tovább.

A címvédő Nantes szinte végig hátrányban volt az Angers otthonában, aztán az egyenlítésért tett erőfeszítések a végjátékban, Florent Mollet közeli lövése révén, meghozták gyümölcsüket. A szétlövésben a „kanárik” hibátlanul lőttek, a hazaiak kétszer is hibáztak.

Élvonalbeli párbajban, a Toulouse-szal szemben maradt alul a Reims is, méghozzá viszonylag simán. A 3–1-es vereség véget vetett a Will Still edzői kinevezése óta tartó reimsi veretlenségi sorozatnak (hét-hét győzelem és döntetlen minden tétmérkőzést beleszámítva).

Az Auxerre mostantól minden erejét az élvonalban maradás kiharcolására összpontosíthatja: hazai pályán kikapott a második ligás Rodeztől, és kiesett.

FRANCIA KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, szerdai mérkőzések
Marseille–PSG 2–1
(A. Sánchez 31. – 11-esből, R. Malinovszkij 57., ill. S. Ramos 45+2.)
Lyon–Lille 2–2
(Cherki 8., Lacazette 21., ill. J. David 29. – 11-esből, Zhegrova 64.) – tizenegyesekkel 4–2
Toulouse–Reims 3–1 (Y. Diouf 23. – öngól, Abuhlal 35., Chaibi 62., ill. Cajuste 89.)
Angers–Nantes 1–1 (Sima 6., ill. Mollet 87.) – tizenegyesekkel 2–4
Auxerre–Rodez (II.) 2–3 (Niang 45+2., Jubal 90+1., ill. Joseph Mendes 3., Corredor 68., Pak Dzsung Bin 76. – 11-esből)
Paris FC (II.)–Annecy (II.) 1–1 (Butaib 90+1., ill. Faradé 67. – 11-esből) – tizenegyesekkel 5–6
Vierzon (IV.)–Grenoble (II.) 0–1 (Nestor 53.)

Csütörtök
21.00: Lorient–Lens

A TOVÁBBI MENETREND
Március 1.:
negyeddöntő
Április 5.: elődöntő
Április 29.: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik