Kiesett a Siófok a kézilabda Európa-ligából

női kézilabda Európa-liga, Siófok, Papp Nikoletta
Siófok, 2023. január 21. A siófoki Papp Nikoletta (k), valamint Rikke Oyerhamn Larsen (b) és Thale Rushfeldt Deila (j), a norvég csapat játékosai a női kézilabda Európa-liga 3. fordulójában játszott Siófok KC - Molde Elite mérkőzésen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2023. január 21-én.
Vágólapra másolva!
A Siófok KC kettős vereséggel búcsúzott a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjében, mivel 31-21-re kikapott a dán Ikast HB vendégeként a párharc szombat esti visszavágóján.

A második számú európai kupasorozat 2019-es arany-, illetve 2021-es ezüstérmese egy héttel ezelőtt 30-20-ra veszítette el az első mérkőzést. A vendégek keretéből Török Lilly és Lapos Laura hiányzott.

Az egy héttel ezelőtti súlyos vereség miatt esélytelenül utazott Dániába a magyar csapat, amely ezúttal 11 percig tartotta magát, utána egy 10-2-es sorozattal eldöntötte a meccset az Ikast. A Siófok már a 26. percben tíz kihagyott lövésnél tartott. Először a második félidő elején volt tíz gól a különbség, és ez végül nem is nőtt jelentősen. Bár a csoportkör mezőnyében az Ikast volt az egyetlen, amely százszázalékos mutatóval jutott tovább, a Siófok pedig a magyar bajnokságban is botladozik, ilyen sima dán továbbjutásra nem lehetett számítani.

A hazaiaknál Julie Scaglione hat, Stine Skogrand és Ingvild Bakkerud öt-öt góllal, Jessica Ryde kilenc, Andrea Austmo Pedersen öt védéssel zárt. A túloldalon Dejana Milosavljevic kilenc, Such Nelli négy alkalommal talált be.

Ikast HB (dán)-Siófok KC 31-21 (17-8)
lövések/gólok: 47/31, illetve 41/21
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 4 perc
Továbbjutott: az Ikast, kettős győzelemmel (61-41)