Brazília ellen is csodát hajtott végre a foci-vb meglepetéscsapata

Morocco v Brazil - Friendly match sports Horizontal
TANCA, MOROCCO - MARCH 25: Hakim Ziyech (7) of Morocco in action against Roger Ibanez (14) of Brazil during a friendly match between Morocco and Brazil at Ibn Battuta Stadium in Tanca, Morocco on March 25, 2023. Abu Adem Muhammed / Anadolu Agency (Photo by Abu Adem Muhammed / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A katari világbajnokságon negyedik helyen végzett marokkói labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen, hazai pályán 2-1-re legyőzte a brazil együttest.

Mindkét csapat először lépett pályára a decemberi vb óta, így a vendégek kispadján most mutatkozott be Ramon Menezes szövetségi kapitányként. A két kezdőtizenegyben hemzsegtek a világsztárok, így mindkét válogatott komolyan vette a felkészülési találkozót.

A vezetést a 29. percben szerezte meg Marokkó Szofian Bufal góljával egy brazil védelmi hiba után, a brazil egyenlítésre pedig a 67. percig kellett várni, amikor Casemiro távoli lövéséből kapott hatalmas potyagólt Jasszin Bunu kapus.

Marokkó Brazília ellen is bebizonyította, hogy a vb-elődöntő nem volt véletlen Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Abu Adem Muhammed

A hajrá azonban az afrikaiaknak sikerült jobban: a 79. percben szintén egy ellenfél térfelén szerzett labdából indult meg a marokkói támadás, a bal oldali beadás után Abdelhamid Szabiri elé pattant a labda, akinek a lövése a felsőlécről pattant a kapuba.

Az Afrikai Nemzetek Kupájára már korábban kvalifikáló Marokkó kedden Peru ellen mérkőzik meg, míg a Selecao nem vív újabb találkozót a válogatott szünet során.