Videó: díszsorfal és tapsvihar – könnyek között búcsúzott Lahoz

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.05. 10:11
A spanyol labdarúgás ikonikus játékvezetője, Mateu Lahoz utolsó mérkőzését vezette vasárnap, mert visszavonul a bíráskodástól. Miután lefújta a Mallorca–Rayo Vallecano La Liga-mérkőzést, könnyek között, díszsorfal és tapsvihar kíséretében hagyta el a pályát.

A 46 éves Mateu Lahoz 2008 óta vezetett élvonalbeli mérkőzéseket Spanyolországban, s 2011 óta volt FIFA-bíró. Több el Clásicón fújta a sípot, vezetett Spanyol Szuperkupa- és Király-kupa-döntőt, járt Európa-bajnokságon és világbajnokságon is, emellett ő vezette a 2021-es Chelsea–Manchester City Bajnokok Ligája-döntőt.

A futballszurkolók egy része azonban tavaly decemberben ismerte meg, amikor rekordszámú (17) sárga lapot (és egy piros lapot) osztott ki az Argentína–Hollandia világbajnoki negyeddöntőben. Az volt az utolsó meccse a vb-n, majd Spanyolországba visszatérve a Barcelona–Espanyol bajnokin osztott ki összesen 16 sárga lapot, két piros lappal fűszerezve. Két meccs, két botrány, de ezzel még nem volt vége, hiszen a hétközi Sevilla-meccsen is rá szegeződött a figyelem a Király-kupában – egy piros lapot ott is kiosztott.

Sajtóhírek szerint ezt követően döntött úgy, hogy az idény végén visszavonul a játékvezetéstől. Az utolsó mérkőzésén egyébként egyetlen egy lapot sem osztott ki.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA ÉS LAHOZ BÚCSÚJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik