FTC: Egy 17 éves srác tett minket bajnokká – Csercseszov

Vágólapra másolva!
2023.06.06. 18:36
null
Csercseszov szerint egyértelműen a Bajnokok Ligája a cél (Fotó: AFP)
A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov az orosz Match TV-nek adott interjút, amelyben beszélt a csapat idény végi nehézségeiről, megosztott egy történetet, amelyben az egyik legnagyobb UFC-sztárt, Habib Nurmagomedovot hívta fel az öltözőben, valamint beszélt arról, hogy Daler Kuzjajev az egyetlen orosz futballista, akit szívesen edzene a Fradiban.

 

A Zenit középpályásának idén júniusban jár le a szerződése az orosz gárdával, tehát reális célpont lehet az FTC számára.

„Daler okos srác, nincs szükség rá, hogy folyamatosan hívogassuk. Saját magának kell meghoznia a döntést, mi annyit tehetünk, hogy egyszer világosan felvázoljuk a lehetőségeket. Amikor szeretnénk valakit leigazolni, általában videohíváson keresztül lépünk vele kapcsolatba, a sportigazgatóval és a menedzserével közösen. Utána én már nem szólok bele a tárgyalásokba, az a klub feladata. Nem tudom, jelen pillanatban hol tart az ügye, a magam részéről rábólintottam pár kiszemelt megszerzésére” – mondta Sztanyiszlav Csercseszov. Arra kérdésre pedig, hogy Kuzjajev-e az egyetlen orosz labdarúgó, akivel szívesen dolgozna, hezitálás nélkül azt mondta, hogy jelenleg biztosan.

Az FTC vezetőedzője az idény végi nehézségekről (az utolsó fordulóban például 14 játékost kellett nélkülöznie) és Lisztes Krisztán fontosságáról is beszámolt az orosz csatornának.

„Nem igazán nyertünk meccseket, így folyamatosan pontokat vesztettünk. Szerencsére Lisztes Krisztián az idény végén kiemelkedő tudott lenni, öt meccs alatt öt gólt szerzett, és két gólpasszt is kiosztott. Akár azt is mondhatnánk, hogy egy tizenhét éves srác tett minket bajnokká. Az viszont egyértelműen probléma, hogy ilyen helyzetbe kerültünk, hogy ennyi hiányzóval kellett pályára lépnünk.”

A tréner a jövőbeli terveit is megosztotta.

„Sorozatban ötödik alkalommal lettünk bajnokok, de mindig az kell legyen a cél, hogy a legjobbak legyünk. Már az európai kupákra is koncentrálnunk kell, amelyekben egyre előrébb szeretnénk jutni. A következő idényben egyértelműen a Bajnokok Ligája a cél. Tudjuk, nem lesz egyszerű feladat, de mindent megteszünk, hogy bekerüljünk az első számú kupasorozatba.”

Csercseszov az interjú végén egy történetet is elmesélt, amikor az egyik leghíresebb UFC-sztárt, Habib Nurmagomedovot felhívta az öltözőben.

„Hallottam a játékosokat Habibról beszélni, majd elmondták, hogy a rajongói. Később felhívtam videochaten (Habibot), elmondtam neki, hogy ezek a srácok odavannak érte, és megkértem, hogy köszönjön nekik. Utána vagy egy hétig hallgattam a hálálkodásukat.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Iyinbor Patrick (Vasas), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Esperance – Tunézia), Carlos Strandberg (svéd-mozambiki, Asz-Szajlija SC – Katar), Arszen Zaharjan (orosz, Dinamo Moszkva – Oroszország)
Távozók: Adnan Kovacevic (bosnyák)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bogdán Ádám (lejár a szerződése), Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zsejko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia), Varga Ádám (Kecskeméti TE)

Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik