Vágólapra másolva!
Kovács János, a Luton Town korábbi magyar futballistája biztos volt benne, hogy a klub egyszer feljut a Premier League-be.

A már visszavonult 37 éves védő két "részletben", 2010-ben, valamint 2011 és 2013 között szerepelt az akkor még ötödosztályú együttesben, amely nemrég a másodosztály rájátszásából - a döntőben a Wembley Stadionban tizenegyesekkel legyőzve a Coventry Cityt - került fel története során először a Premier League-be.

a döntőben buktunk el. Igazából már akkor mindenki arról beszélt, hogy csak egyszer kell kikerülni az ötödosztályból, és onnantól a határ a csillagos ég" - nyilatkozta Kovács János, aki az MTK-ban nevelkedett, profi karrierjének jelentős részét pedig a szigetországban töltötte.

"Szinte biztosra vettem, hogy egyszer fel fog kerülni a klub a Premier League-be, hiszen a mai napig azok a tulajdonosok, akik engem is odacsábítottak. Ők pedig igazi szurkolók, tehetős drukkerek, akik a nem kevés pénz mellett a szívüket-lelküket adják a csapatért.

fogalmazott.

Kovács János (jobbra) kétszer is volt a Luton játékosa Forrás: hattersheritage.co.uk/

Kovács János a Lutonnal legnagyobb sikereként, 2013-ban az FA Kupa negyedik fordulójában óriási meglepetésre 1-0-ra nyert az akkor Premier League-es, a fiatal Harry Kane-nel a soraiban felálló Norwich City vendégeként,

ezzel pedig történelmet írt, ugyanis addig "non-league" csapat soha sem búcsúztatott élvonalbeli gárdát a világ legrégebbi sorozatában.

Szinte hihetetlen, de a mostani keretben van egy játékos, Pelly-Ruddock Mpanzu, aki már akkor ott volt és végigjárta az utat a Premier League-be a csapattal" - mondta Kovács János. A tulajdonosi kör mellett kiemelte a szurkolótábort is, amely a másodosztályból való folyamatos lecsúszás - amely főként anyagi okok miatt következett be - után is töretlenül kitartott a csapat mellett. "Az ötödosztályban szinte majdnem telt ház, nyolcezer néző előtt játszottunk rendszeresen, és idegenbe is mindig sokan elkísértek minket."

A magyar futballista megjegyezte, véleménye szerint első PL-idényében ki fogja harcolni a bennmaradást a gárda:

ugyanakkor esetleg két-három évig folyamatosan bennmaradni már jóval nagyobb kihívást jelent" - fogalmazott a Luton-szurkolók magyar kedvence, aki folyamatosan tartja a kapcsolatot a klubvezetőkkel és várhatóan szeptemberben a családjával kilátogat majd egykori csapatához egy bajnokira.