Vágólapra másolva!
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Ferencvárosi Torna Club és az MKB Bank, amelynek keretében a Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézet lesz az FTC hivatalos bankja és pénzügyi stratégiai partnere.

Az együttműködés kiterjed a Ferencváros minden szakosztályának finanszírozására és az MKB Bank egyedi banki ajánlatokkal is készül a ferencvárosi klub munkatársai, sportolói és szurkolói számára. Emellett ösztöndíjprogramot indít az MKB Bank, amely fiatal, ferencvárosi színekben induló sportolóknak nyújt anyagi támogatást.

A pénzintézet lesz a sportklub hivatalos bankja Fotó: Csudai Sándor - Origo

Reméljük, mindkét fél számára előnyös lesz ez a partnerség, de személyesen is fontos számomra, hogy kollégáimmal együtt tanulhatunk a Fraditól: hogyan lehet bevonzani és fejleszteni tehetségeket és hogyan lehet bajnokká válni itthon és eredményesnek lenni nemzetközi színtéren" - mondta a sajtótájékoztatón dr. Barna Zsolt, az MKB Bank és a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatója.

Stratégiai megállapodást kötött az MKB Bank és az FTC Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A Ferencvárosi Torna Club szándéka a fiatalok és tehetségek nevelésén túl a sport minden területén a lehető legmagasabb szintre jutni mind hazai, mind nemzetközi szinten. A sikerek eléréséhez elengedhetetlen a stabil anyagi háttér, melyet együttműködő partnereink biztosítanak számunkra.

Külön öröm számunkra, ha olyan támogatót sikerül magunk mellé állítani, aki a klub fiatal bajnokainak ösztönzése, támogatása mellett gondol a klub minden munkatársára és a Fradi szurkolóira is" - foglalta össze az együttműködést Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

Az ösztöndíjprogram keretében fiatal és tehetséges sportolókat támogatnak Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az MKB által támogatott tehetségek között van a 18 éves Mihályvári-Farkas Viktória úszó, aki első felnőtt olimpiáján Tokióban pontot érő, 6. helyen végzett 400 vegyesen, jelenleg pedig első világbajnoki érmének megszerzésére készül hazai közönség előtt a 2022-es magyarországi úszó-világbajnokságon. A 20 éves Balázs Krisztián tornász ötéves kora óta a Ferencváros kötelékében edz, idén pedig a várnai World Challenge Cup-on elérte eddigi legnagyobb eredményét, és fiatal kora ellenére esélye van a 2024-es párizsi olimpián a bemutatkozásra.

A birkózás hazai nagy reménysége, a 23 éves Váncza István – az idei budapesti Európa-bajnokság ezüstérmeseként – a kötöttfogásúak 67 kilogrammos mezőnyében készül következő versenyeire. Szintén az MKB Bank támogatásában részesül a még csak 19 éves Szemes Gergő vívó, aki az idei plovdivi Világkupán bizonyította, hogy a felnőttek között is megállja a helyét, ugyanis egyéniben bronzérmet szerzett. Klubtársaihoz hasonlóan ő is a világ legjobbjai közé kerülhet a jövőben.