Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nemcsak finom, diétás is: 10 perces máktorta, ha csillapítanád az édesség utáni vágyad

default user icon
MME
Szeretjük, ha egy édesség diétában is fogyasztható, és még jobban imádjuk, ha gyorsan el is tudjuk készíteni. A liszt nélküli máktorta jó választás, ha figyelünk a vonalainkra, de nem szeretnénk lemondani az édességről. Kávé, tea mellé tökéletes, de akár reggelire is fogyaszthatjuk. Mutatjuk, hogyan készül!

Kevés olyan sütemény ismert, ami egyszerre finom és egészséges is, de ez a 10 perc alatt elkészíthető, lisztmentes máktorta ilyen – írja a diétaesfintesz.hu.

Hogy miért egészséges? Elsősorban azért, mert nem tartalmaz finomított szénhidrátokat, mákot viszont igen. A mák több más jótékony egészségügyi hatása mellett hasznos a fogyókúrákban, diétákban. Tisztítja a beleket, segít eltávolítani a bélfalakon található lerakódásokat, így segítve a szervezet méregtelenítését. Ami fontos: mindig fogyasszunk mellé sok folyadékot is, mert úgy lesz igazán hatékony. A folyadékfogyasztás azért is fontos, mert igen magas a rosttartalma: 2 evőkanál mákban 3,4 gramm található, ami nem kevés. A rostok segítenek az emésztésben, ráadásul még a koleszterinszintet is csökkentik. A rostban gazdag étrend hosszú távon csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét is.

A 10 perces máktorta hozzávalói:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg eritrit vagy más édesítőszer
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek kókuszolaj
  • 2 tk sütőpor
  • 2 db nagy alma
  • 2 tk fahéj
  • 2 dl víz (lehet tej vagy mandulaital is)
  • 10 dkg dió vagy mandula

Elkészítése lépésről lépésre:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájákat összekeverjük a mákkal, a kókuszreszelékkel, a kókuszolajjal és a sütőporral. 
  4. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd ízesítjük a fahéjjal, az édesítőszerrel, és a mákos masszához keverjük. (Ha túl kemény lenne, pici vízzel vagy tejjel, növényi itallal hígítjuk.)
  5. A keményre vert fehérjét óvatosan a masszához keverjük, és a tésztát az előkészített formába öntjük.  A tetejét megszóruk dióval vagy mandulával. 40-45 perc alatt készre sütjük úgy, hogy 30-35 percig csak alsó sütéssel sütjük, az utolsó 15 percben pedig alsó-felső állásban. Akkor van kész, amikor a teteje már szép aranybarna.

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss