Ide utazik a legtöbb magyar húsvétkor

A szallas.hu legújabb felméréséből kiderült, hogy az idei négynapos húsvéti hosszú hétvégére 17 százalékkal nőttek az előfoglalások a tavalyi évhez képest és akadnak olyan belföldi szállások, amelyek már most teltházasak. 

Az egyik legnépszerűbb úti cél húsvétkor PécsForrás: Facebook/Csodálatos Magyarország

Az ünnepi időszakra a foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba és 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól. A tavalyhoz képest csaknem 19 százalékos a drágulás, egy embernek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie.

A legkedveltebb úti cél idén Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza a tavaszi szünetben, de szintén népszerű Hévíz, Szeged, Zalakaros, Sopron.   

Az oldalon akad még néhány szabad szálláshely, ahol ráadásul különleges húsvéti programokkal is készülnek, ezért még nem késő lefoglalni egy ünnepi utazást. Nemcsak húsvétra, hanem májusra és már a nyárra is telnek a helyek, egy átlagos tavalyi májusi hétvégéhez képest idén három és félszeres a növekedés, pünkösdre pedig több mint a duplája. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek