Hó lepte be a kaktuszokat Észak-Amerika legforróbb sivatagában

Ugyan rövid ideig tartott, de annál inkább meglepő volt, hogy négy órán keresztül 5-10 cm hó hullott Észak-Amerika legforróbb, Sonora-sivatagának egy részén. A hólepte kaktuszokról készült fotók március elején készültek. 

A Sonora-sivatag Észak-Amerika egyik legnagyobb és legforróbb sivataga, ami az Egyesült Államok és Mexikó határán terül el. Jack Dykinga, Pulitzer-díjas tájfotós 1976 óta fotózza a Sonoran-sivatagot, ő azt állítja, hogy a területen már egy évtizede nem esett hó. Hozzátette, hogy a látvány „tiszta varázslat, látszólag nem oda illő és feltűnően szép". 

Az egyik meteorológus „nemzedékenként egyszeri" havazásnak minősítette az esetet.

Az időjós szerint több tényező mellett az Északi-sarkvidékről délre vándorló hideg levegő kedvező feltételeket teremtett a kiterjedő havazáshoz a nyugati parton. Az Egyesült Államok nyugati részén hatalmas mennyiségű hó esett ezen a télen, Észak-Arizonában több mint 70 év óta nem volt ekkora havazás, és Kaliforniában is esett hó.

Míg a Sonoran-sivatagban rendkívül magas hőmérséklet tapasztalható – nyáron rendszeresen meghaladja a 40 Celsius-fokot, és elérheti a 48 Celsius-fokot is, – addig télen a hőmérséklet jelentősen lecsökken – írja az independent.co.uk.
(Címlapkép forrása: YouTube.com)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek