Ilyen különleges a Balaton fővárosának tortája

Idén immár harmadik alkalommal hirdették meg a Keszthely város tortája-versenyent, melynek eredményét a Balaton fővárosának 776. születésnapján hirdették ki. A pályázatra Zala vármegyei cukrászdák nevezhettek két kategóriában, hagyományos és mentes édességekkel.

Főuri varázslatForrás: facebook.com/vozarpeterne

A hat egyedi különlegesség közül a zsűri - kóstolás és hosszas mérlegelés után - végül a hévízi Mozart cukrászda alkotását, a Főúri varázslatot választotta győztesnek a „Keszthely Város Tortája 2023" viadalban. 

A torta alapja egy kakaós mandulaliszttel készült piskóta törtmandula-ropogóssal. A következő réteg csoki- és gesztenye mousse, vörösboros áfonya zselével, amelyre végül csokoládé ganache borítás kerül.

"Minek nevezzelek" tortaForrás: facebook.com/vozarpeterne

A reform (vagyis mentes) édességek versenyét is a Mozart nyerte. A „Minek nevezzelek?"-torta glutén- és cukormentes, pisztáciás piskótával, fehér csokoládé- és áfonya mousse-szal, valamint áfonyazselével készül, amelynek tetején cukormentes fehér csoki található - olvasható a zaol.hu cikkében és a Facebook-on. A tortákat a keszthelyi vendéglátóhelyeken is meg lehet kóstolni, nemcsak a nyertes cukrászdában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek