Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezután te sem fogod kidobni a maradék lekvárt! Így használd fel, és egy csepp sem veszik kárba

default user icon
MME
Nincs az a kenőkés vagy kanál, amivel teljesen ki lehetne szedni az összes lekvárt az üvegből. Egy kevés mindig marad az alján, a perem alatt vagy az üveg oldalán, ám egy apró trükkel ezt is fel tudjuk használni!

A Nutellás üveg kapcsán sokan már ismerik azt a trükköt, miszerint ha felöntjük forró tejjel, akkor leoldódik az üveg falán maradt nugátkrém és kellemes, kakaós ital lesz a végeredmény. Hasonló praktikát vethetünk be azért, hogy teljesen kipucoljuk a lekvárosüveget és egy csepp se vesszen kárba a finom gyümölcspépből!

A lekvármentés főleg most, a befőzési szezonban kulcskérdés, ugyanis senki nem szeretné, ha veszendőbe menne a finom gyümölcsből készült, házi lekvár.

Legyen szó bármilyen ízesítésű lekvárról, könnyen feldobhatjuk vele a klasszikus vinaigrette öntetet, ha a mézet lekvárra cseréljük. Töltsünk a lekvárosüvegbe olívaolajat, ecetet, mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pedig jól rázzuk össze, és ezzel kész is a salátaöntetünk.

Gyors vinaigrette lekvárosüvegben

Hozzávalók:

  • 2 ek. vörösborecet
  • 4 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 tk. dijoni mustár
  • üvegben maradt lekvár
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Öntsünk mindent a maradék lekváros üvegbe, zárjuk le, és jól rázzuk össze.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss