Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikóból szeretettel: a legjobb avokádókrém-receptek egy csokorba gyűjtve

default user icon
MME
A csodálatos észak-amerikai ország nemcsak kultúrájáról híres, hanem gasztronómiájáról is. Ott van mindjárt a chili con carne, a quesadilla, a huevos rancheros, na meg a nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő guacamole, alias avokádókrém. Ehhez gyűjtöttünk most össze ellenállhatatlan recepteket. Csak győzzetek válogatni közöttük!

A guacamole azték eredetű, pikáns étel, a mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ számos országában kedvelik. Különféle receptek szerint készítik. Az alapváltozatban – természetesen ez a legnépszerűbb – az avokádó élénkzöld húsát, apróra vágott fehér hagymát, koriandert, csilit, paradicsomot és citrom vagy lime kifacsart levét pépesítik, majd a hűtőbe teszik, hogy az ízek összeérjenek. A paradicsomot és a paprikát pépesítés előtt akár meg is lehet főzni. Az alapanyagok előkészítése során érdemes utolsónak hagyni az avokádót, hogy ne oxidálódjon a húsa.

Az elkészült pépet mártogatósként vagy salátaként eszik leggyakrabban. Mexikóban legtöbbször panqueque (palacsinta) vagy tortilla (kukoricalepény) darabkákat kínálnak a guacamole mellé, azokat beletunkolva fogyasztják. Mexikó északi területein egy kicsit másképp készítik: ott tejjel, tejszínnel vagy vízzel hígítják az elkészült avokádókrémet, és mártásként kínálják húsok és köretek mellé.

Összeállításunkban 7 szuper receptet találtok. Érdemes szép sorjában elkészíteni és végigkóstolni mindet!

FŰSZERES AVOKÁDÓKRÉM>>> 

AVOKÁDÓKRÉM (GUACAMOLE) GYORSAN>>> 

AVOKÁDÓKRÉM LAKTÓZMENTESEN>>> 

AVOKÁDÓKRÉM TEJFÖLLEL>>> 

AVOKÁDÓKRÉM PARADICSOMMAL>>> 

EGYSZERŰ AVOKÁDÓKRÉM>>> 

GUACAMOLE (VENDÉGVÁRÓ AVOKÁDÓKRÉM)>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss