FTC: Pesics szerint hülyeséget írnak róla, de nem beszél a lényegről

Vágólapra másolva!
2024.03.19. 10:59
Alekszandar Pesics csütörtökön edzésre jelentkezik a Fradinál, de a klub döntése alapján egyelőre nem tréningezhet az első csapattal, külön kell edzenie (Fotó: fradi.hu, archív)
Hétfőn a Nemzeti Sport is beszámolt róla, hogy Alekszandar Pesics fegyelmi vétség miatt kikerült a Ferencváros labdarúgócsapatának első keretéből. A szerb csatár hazájában nyilatkozott az ügyről, csakhogy pont a lényegről nem beszélt…


 

Hétfőn a csakfoci.hu adta hírül, hogy Alekszandar Pesicsnek a Ferencváros csapatkapitányával, Dibusz Dénessel volt egy összetűzése, ami miatt a Puskás Akadémia elleni bajnoki meccs előtt kikerült az FTC első keretéből. A klub pedig a következő tájékoztatást adta az ügyben: „Alekszandar Pesics fegyelmi vétséget követett el, ezért határozatlan időre kikerült a keretből. Mindig a Ferencváros érdekei a legfontosabbak, azokat egyetlen játékos személyes érdekei sem írhatják felül.”

A szerb csatár ezek után az Informer.rs-nek azt mondta, az egész ügyet csak a média fújta fel.

Állítom, hogy nem volt semmilyen összetűzés, ez hülyeség – nyilatkozta a Fradihoz tavaly nyáron érkezett Pesics. – Egyáltalán nem az történt, amit megírtak velem kapcsolatban. Egy kis nézeteltérés alakult ki a Fradi kapusa és köztem egy labda miatt, de ez naponta előfordul valamennyi klub valamennyi öltözőjében, ami teljesen normális jelenség. Ez az igazság, és már nagyon fáradt vagyok az esettel kapcsolatban megjelent téves információk miatt. Szerdáig Belgrádban tartózkodom, három szabadnapunk van, utána csütörtöktől már a szakmai stáb rendelkezésére állok.”

A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, nem a Dibusz Dénessel történt vita, hanem sorozatos fegyelmezetlenségek miatt száműzték a csatárt az első keretből. Dibusszal valóban volt egy szóváltása az egyik meccsen, és azután született meg a klub részéről a fent már idézett döntés. Ugyanakkor korábban sorozatosan elkövetett olyan fegyelmezetlenségeket, amik ehhez vezettek.

Pesics az idézett cikkben azt mondja, a héten visszatér Budapestre, csakhogy arról nem beszél, hogy a döntés értelmében, ha ezt időközben nem változtatja meg a klub, akkor nem edzhet az első csapattal.

A Crvena zvezdától érkezett Pesics tavaly nyár óta 29 tétmeccsen 12 gólt és hat gólpasszt ért el a Ferencvárosban.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik