Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo a hétvégi F1-es Ausztrál Nagydíjon ismét hazai közönség előtt versenyezhet. A 34 éves ausztrál pilóta pályafutása a 2022-es szezon végén mélypontra jutott, azonban vissza tudott térni, és jelenleg nagyon boldog, amiért tapasztalatával hasznára lehet a csapatának.

Daniel Ricciardo lelkileg mélyen volt

Tavaly nem versenyzett az Ausztrál Nagydíjon Daniel Ricciardo, mert a szezon előtt a McLarennél nem tartották rá igényt, majd az idény második felében, Nyck De Vries kirúgása után került az AlphaTaurihoz. A 34 éves sztár a Red Bull második csapatánál, az RB-nél áll alkalmazásban jelenleg, így a hétvégén ismét hazai közönség előtt szerepelhet. 

Az ausztrál pilóta a The Age című lapnak adott interjújában arról beszélt, mennyire rosszul érezte magát, amikor a 2022-es szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon az egész sportág volt csapattársától, a visszavonuló Sebastian Vetteltől búcsúzott.

"Sebnek nagy búcsúztatásban volt része, teljesen megérdemelten. Én nem tudtam még akkor, hogy 2022-vel vége lesz-e számomra is. 

Abban a pillanatban nem is igazán érdekelt, mivel nem tetszett az a mód, ahogyan a pályafutásom lezárult, amennyiben ez lezárás lett volna"

- mondta Ricciardo, aki azért bízott a visszatérésben, bár nagyon mélyen volt lelkileg.

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo mélyen volt lelkileg a 2022-es szezonban
Fotó: AFP (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

"2022 közepétől, amikor lényegében nem volt állásom, bizonytalan voltam, hogy mihez kezdjek, és csak azt kívántam, bárcsak vége lenne a versenyeknek és lezárhatnám a szezont. Nehéz volt jelen lenni akkoriban. 

Nehezemre esett élveznem a munkámat. 2022-ben nehezemre esett ez, és egyszerűen csak vártam, hogy legyen vége"

- árulta el a nyolcszoros futamgyőztes ausztrál, aki aztán a tavalyi visszatérését követően újra beleszeretett az F1-be, a versengésbe.

Daniel Ricciardo boldog, amiért újra számítanak rá

Ricciardót nagyon rosszul érintette, hogy a McLarennél nem számítottak rá, ám az RB csapatánál újra élvezi a bizalmat és azt, hogy kollégáinak szükségük van a tudására, tapasztalatára. 

A korral rájössz, hogy van hatásod arra, milyen a hangulat a garázsban, hogyan reagál a csapat. Több száz ember dolgozik ezeknél a csapatoknál, de te egyike vagy azon kettő személynek, akiket az egész világ néz,

azt figyelve, hogyan teljesít a csapat" - idézte az m4sport.hu a rutinos versenyző szavait.

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.