Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos palacsinta: 5 perc alatt elfogy, ha így készíted!

default user icon
MME
Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ha feldobnád valamivel a hagyományos verziót, süss csíkos palacsintát, videón mutatjuk, hogyan.

A palacsintatészta akkor jó, ha a tésztamassza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, de folyós. Inkább teflonserpenyőt használjunk, mert nem ragad bele a tészta, és kevesebb zsiradékra van szükség. A sütésre olaj, illetve olvasztott vaj vagy margarin egyaránt alkalmas.

A zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túlságosan sötét lesz. Csorgassunk kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kenjük ki), majd öntsünk bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyassunk szét, hogy egyenletesen elterüljön! Ezután jöhet bele a csík, vagyis a kakaós tészta, mutatjuk is, hogyan:

Kb. 1 perc sütés után a palacsinta alsó fele már szép világosbarnára sült. Ha nem merjük feldobni, óvatosan csúsztassuk egy nagyobb fedőre, majd megfordítva helyezzük vissza a serpenyőbe, hogy készre süljön! De megteszi egy széles lapát vagy fakanál is, amellyel könnyen megfordíthatjuk a tésztát.

A palacsintákat tegyük tálalásig sütő- vagy zsírpapírra, esetleg konyhai papírtörlőre, ami felszívja a fölösleges zsírt. Ezután a tésztát ízlés szerint töltsük meg, végül szorosan feltekerve vagy négyrét hajtva tálaljuk.

A csíkos palacsinta receptje

CSÍKOS PALACSINTA 

A palacsintához:
20 dkg liszt
2 db tojás
2 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
olaj
1 ek kakaópor

A tálaláshoz:
1 üveg mogyorókrém 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss