Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nincs otthon tejszínhab? Ezzel helyettesítsd!

default user icon
MME
A tejszínhab számos étel és ital nélkülözhetetlen összetevője: megbolondítja a forró csokit, izgalmassá teszi a palacsintát, a fagylaltot, és jó néhány sütemény, pohárkrém elképzelhetetlen nélküle. De mi a helyzet, ha szükséged lenne rá, és nincs otthon friss tejszín? Ne ess kétségbe, mutatjuk a megoldást!

Ha igazán finom tejszínhabra vágysz, nem kell mást tenned, mint a gazdag, zsíros tejszínt megédesíteni egy kevés cukorral, hozzáadni némi vaníliát és habverővel krémes, kemény habbá verni. Nincs otthon tejszín? Bár ez a legfontosabb összetevő, mégsem kell lemondanod a finomságról. Nézz körül a kamrában és valószínűleg megtalálod a tökéletes helyettesítőt, ami nem más, mint a kókusztej, pontosabban a konzerv kókusztej

A konzerv kókusztej sűrűbb és krémesebb, mint a dobozos italok, ezért habot csak az előbbiből tudsz nyerni! Tedd hűtőbe legalább egy napra – de az sem baj, ha mindig tartasz a hűtőszekrény mélyén, így bármikor kéznél lesz, amikor egy kis finomságra vágysz, ráadásul a hűtéssel sem veszítesz időt.

Amikor kellően lehűlt, vedd ki, de ügyelj rá, hogy ne rázd fel! Nyisd ki és a tetején összegyűlt sűrű részt kanalazd le, és már tálalhatod is a habot. Nem kell habverővel felverni, legfeljebb kanállal átkeverni. Előfordulhat, hogy a szükségesnél keményebb réteg keletkezik a konzervdoboz tetején. Ekkor kanalazd egy tálba a krémet, majd adj hozzá a doboz alján összegyűlt kókuszvízből és keverd össze. Ezt addig csináld, amíg megfelelő állagú „habot” kapsz.

Mivel a kókusztej eleve édes, nem kell hozzáadni édesítőszert, de ha szeretnéd, hogy végeredmény még jobban hasonlítson a hagyományos tejszínhabhoz, ízesítheted cukorral és vaníliával is.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss